Nieuwe Europeanen proberen schip te kapen dat ze net heeft gered

Negen potentiële nieuwe Europeanen zitten in het gevang op verdenking van het proberen te kapen van het Nederlandse schop Vos Pace, dat ligt voor de kust van Marokko.

Nieuwe Europeanen

De bemanning van het schip had hen even daarvoor gered van een dobberend bootje op de Atlantische Oceaan. Dat meldt Hart van Nederland.

Maandagnacht kwam de Vos Pace, een schip dat van de Bredase rederij Vroon is, twee dobberende rubberbootjes tegen waar 79 migranten op zaten.

In plaats van hen gewoon lekker te laten dobberen tussen Marokko en het Canarische eiland Lanzarote, besloot men met de hand over het hart te strijken en alle opvarenden te redden.

De bootjes bevonden zich in Marokkaanse wateren, waarna koers werd gezet naar de haven van Tan-Tan. Daar zouden alle migranten veilig worden afgezet.

Terug naar Marokko

Maar toen de migranten in de gaten kregen dat ze niet naar Europa, maar naar Marokko zouden worden gebracht, ging het helemaal mis.

Negen migranten waren laaiend en eisten met keukengerei in hun handen dat de bemanning naar de Canarische Eilanden zou varen.

Die horen namelijk bij Spanje, en daarmee bij de Europese Unie. Daar aankomen betekent politiek asiel aanvragen in Europa en de groep wilde niet naar Marokko.

Aangehouden

De bemanning van de Vos Pace besloot onder druk naar Fuereventura te varen, maar contacteerden wel de autoriteiten in Spanje.

Toen het schip daar aankwam, werden de negen migranten direct aangehouden. De 70 anderen worden verhoord. In ieder geval hebben ze hun doel wel bereikt, want ze zijn nu in Europa.

Als het tegenzit wonen ze binnenkort bij jou in de straat 😉

Scroll naar boven