Nieuwe directrice schorst de helft van al haar studenten om boodschap duidelijk te maken

Een directrice heeft een van de belangrijkste taken van een school en dit kan niet altijd eenvoudig zijn. Ten eerste ben je verantwoordelijk voor de veiligheid en opleiding van honderden, zo niet duizenden studenten en de ouders verwachten ook dat je presteert. Het is zeker geen rol voor bangeriken of mensen met een zwak karakter. Het vereist sterke leiderschap en besluitvaardigheid.

Desondanks dat kreeg Lisa Love veel aandacht toen ze, na slechts een paar maanden hoofd van de Harrisburg High School te zijn geweest, meer dan 500 van de 1.100 studenten op school had opgeschort.

Ouders en tieners vroegen zich af wat de helft van de school had kunnen doen om geschorst te worden. Lisa verduidelijkte snel de reden voor haar beslissing en het was er één die voor veel onrust zorgde…

Het duurde niet lang voordat Lisa merkte dat er een verbazingwekkende trend was onder de studenten van Harrisburg High School. Ze was nog maar een paar maanden in haar functie als directrice en merkte op dat vele studenten regelmatig absent waren. Lisa besloot een telefoontje te plegen om verhaal te halen.

Volgens PennLive, legde Love haar beslissing uit: “Het probleem dat ik hier heb gemerkt als principal is dat studenten naar school komen, maar dat ze niet naar lessen gaan als ze hier zijn. Veel ouders sturen hun kinderen naar school en ze denken dat ze naar de les gaan. Ik moest iets doen vanwege de enorme hoeveelheid van studenten dat niet naar de les ging. ‘

Lisa koos ervoor om alle studenten die een regelmatig onverklaard afwezig waren te schorsen. Harrisburg High School had een moeilijke periode achter de rug door slechte testscores en lage afstudeercijfers, iets wat Lisa niet zou kunnen veranderen als kinderen niet naar hun lessen zouden gaan.

“Als je niet in de klas bent, ben je de reputatie van de school naar beneden aan het halen en het werk dat we hier proberen te doen te verstoren … ” zei ze tegen ABC27.

“En een groot aantal keren transformerend werk doen, betekent dat je een aantal radicale dingen moet doen om de aandacht van ouders en de gemeenschap en studenten te krijgen.”

Assistant Principal Keith Edmonds verduidelijkte dat de methode die werd gebruikt om vast te stellen wat “buitensporige” afwezigheden waren, 35 gemiste klassen waren in een periode van 45 dagen. Dat komt neer op ongeveer een week aan gemiste lessen in een week!

“Soms moet je drastische beslissingen nemen om dingen veranderd te krijgen”, zei directrice Lisa Love verder.

“Ik moest de aandacht van de studenten trekken om hen te laten weten dat er nu dingen gan veranderen. We staan ​​op het punt enkele geweldige dingen te doen voor studenten en de gemeenschap en we willen dat dit een school is waar iedereen trots op kan zijn. Dit was waarschijnlijk de eyeopener die we nodig hadden om dit mogelijk te maken. ”

De wake-up call van Lisa is misschien niet gebruikelijk, maar wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen. Als het anders kon, zou ik het anders doen. Zie meer over de beslissing van Lisa en de gevolgen hiervan in onderstaande video:

Het is onze verantwoordelijkheid als volwassenen om kinderen in de juiste richting te sturen en waar nodig in te grijpen. Als dat betekent het nemen van drastische beslissingen voor de verbetering van iedereen, zij het zo! Als je denkt dat de aanpak van Lisa Love de juiste was, deel dit artikel dan op Facebook.

Bron: ABC27