Nieuwe details: Zo ging Richard K. uit Weiteveen te werk

Vrouw van Richard K. over haar man: ''Hij was even zichzelf niet''

De 50-jarige Richard K. uit het inmiddels nationaal bekende Weiteveen heeft het ombrengen van de Poolse ‘Sam’ en zijn vrouw Ineke vooraf zorgvuldig gepland. Dat stelt het Openbaar Ministerie (OM), die Richard verdenkt van een dubbele m00rd.

Dinsdag

Richard K. lag al een jaar lang overhoop met de 38-jarige Sam en diens vrouw Ineke (44). De twee hadden het ouderlijk huis van K. voor zo’n 750.000 euro gekocht.

Niet lang na de koop klaagden Sam en Ineke over talloze verborgen gebreken aan de woning. K. vond dat onterecht, maar de kopers bleven erbij. Met de tijd escaleerde het meer een meer, met bedreigingen en intimidatie tot gevolg. Afgelopen dinsdag is het helemaal misgegaan.

Voorbedachte rade

Het OM stelt dat K. voorbereid naar zijn ouderlijke woning is gegaan. Hij zou hebben gepland om de twee om te brengen en nam daarvoor meerdere wapens mee.

Eerder werd al bekend dat K. als een beest tekeer is gegaan. Het onderzoek laat nu zien wat K., die door veel mensen als een ‘held’ wordt omschreven, Sam en Ineke heeft aangedaan. Ineke is van dichtbij d00dgeschoten, terwijl haar man op meerdere manieren is toegetakeld.

In een persbericht schrijft justitie dat Sam ‘beschoten, gestoken en geslagen’ is. Ook is duidelijk dat K. dat allemaal deed voor de ogen van de zoon van Sam en Ineke.

Live op Facebook

Nadat de compleet doorgedraaide vader zijn daden had gepleegd, besloot hij live te gaan op Facebook. Ook zijn vrouw was kort daarna op Facebook te zien. K. betichtte Sam en Ineke van allerlei dingen en sprak over de veiligheid van zijn gezin.

Meerdere mensen zetten op social media vraagtekens bij die Facebook video en vragen zich af hoe gek je moet zijn om eerst twee mensen compleet af te slachten, om daarna live te gaan op social media. Veel mensen denken dat hij dit heeft gedaan in een poging zijn eigen hachje te redden.

Of dat zo is, zullen we vermoedelijk nooit weten. Er zijn namelijk ook mensen die K. ‘goed begrijpen’. Justie gaat onderzoek doen naar de wapens die K., in het bezit van een wapenvergunning’, mocht hebben.

Voor de rest wil het OM niet ingaan op de zaak, omdat het onderzoek nog loopt. Wel wil het OM benadrukken dat het aantal ‘steunbetuigingen’ aan K. ‘grote impact’ heeft op de jonge kinderen van Sam en Ineke, die hun vader en moeder door toedoen van K. zijn verloren.

Verdachte dubbele moord Weideveen voorgeleid.
Scroll naar boven