Nieuwe details: ‘Richard K. uit Weiteveen blijkt zelf een monster’

Vrouw van Richard K. over haar man: ''Hij was even zichzelf niet''

Richard K. uit het Drentse Weiteveen besloot afgelopen dinsdag om de twee kopers van zijn woning om te brengen. Daarna nam hij een video op, waarin hij begon te huilen en zijn slacht0ffers van een aantal zaken beschuldigde.

Weiteveen

Vader Richard liet het overkomen alsof hem en zijn gezin heel wat is aangedaan. Of dat echt zo is, moet onderzocht worden. Inmiddels is ook al duidelijk geworden dat K. zelf bepaald geen heilige was.

Richard K. en de kopers van zijn woning, Przemyslaw Czerniawski (38) en zijn vrouw Ineke (44), hadden al een jaar lang ruzie over het huis.

De kopers zouden geklaagd hebben over meerdere verborgen gebreken met als gevolg dat de bedreigingen over en weer zijn gegaan. Afgelopen dinsdag draaide K. door en besloot Czerniawski en zijn vrouw Ineke voor de ogen van hun zoon om het leven te brengen.

Daarna meldde hij zichzelf op Facebook en ging live. Naar eigen zeggen had hij dat gedaan om zijn gezin te beschermen. Hij zag ook niet bepaald op tegen de gevangenis, zo meldde hij. Daar zou hij zich wel redden. ”Als jullie (zijn gezin) maar veilig zijn.”

Veel steun

Bewonderenswaardig genoeg overstroomde Facebook met steunbetuigingen voor Richard K. Zonder ook maar enige kennis van zaken te hebben, noemden mensen hem op basis van een video een ‘held’. Er zijn zelfs mensen die hebben aangeboden de advocaatkosten te betalen.

Inmiddels heeft de p0litie duidelijk gemaakt dat de strafbare gedragingen overduidelijk van twee kanten kwamen. Richard blijkt helemaal niet de ‘held’.

‘Ongekend gruwelijk’

Bronnen rondom het onderzoek melden inmiddels dat Richard K. op een ‘ongekend gruwelijke manier’ heeft toegeslagen en dat zit hem in de volgende aspecten.

Het vuurwapen waarmee hij de Poolse man en zijn vrouw heeft omgebracht, zou hij zelf hebben meegenomen. De vrouw van Richard beweert dat haar man eerst zelf bedreigd werd, maar dat kan helemaal nergens worden geverifeerd. K. blijft zelf een jachtvergunning te hebben en er is ook materiaal opgedoken waarin te zien is hoe hij samen met zijn zoon aan het schieten is:

Zoals het er nu naar uitziet, is Ineke eerst door K. klemgereden waarna hij haar in koele bloede van het leven beroofde. Toen is hij naar de woning gegaan, waar de minderjarige zoon van het koppel de deur opende. K. stak op Przemyslaw in en schoot hem daarna dood.

‘Horror’

Bronnen rondom het onderzoek gebruiken termen als ‘horror’ en een ‘ongekende geweldsexplosie’. Moeder Ineke had al een keer op Facebook gezet dat hun zoontje door K. was geïntimideerd. Richard K. zou heel ver zijn gegaan. Zo ver, dat het kind uit angst van voetbal afgehaald moest worden.

De twee kinderen van Przemyslaw en Ineke zijn opgevangen. Het is onduidelijk hoe het met hen gaat, maar dat kunnen we wel raden.

Richard K. staat morgen voor de rechter-commissaris. Naar alle waarschijnlijkheid wacht hem een proces voor een dubbele moord.

Scroll naar boven