Nieuwe details over Fouad L. bekend: zo lokte hij de moeder en dochter in de val

Nieuwe details over Fouad L. bekend: zo lokte hij de moeder en dochter in de val

De vrouw die eergisteren in een woning aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-West door Fouad L. in koelen bloede van het leven werd beroofd, is de 39-jarige Marlous.

Ook haar dochter Romy werd door deze gestoorde gek omgebracht. Het gaat om een moeder en een zus, die drie kinderen achterlaten.

Fouad L.

Fouad L. was de buurman van Marlous en Romy. Hij zou eerst zijn eigen woning in lichterlaaie hebben gezet, waarna hij bij de buren aanbelde.

Nieuwe details over Fouad L. bekend: zo lokte hij de moeder en dochter in de val

Moeder Marlous doet de deur open en wordt direct doorzeefd. De vrouw heeft geen schijn van kans. Ook haar dochter Romy komt om. Volgens een voorbijganger, Jonas, die Romy kort daarop uit haar woning haalde, was het meisje in haar gezicht geraakt.

L. zou haar hebben gevraagd haar mond open te doen. Toen ze dacht weigerde, haalde hij de trekker over in haar gezicht. De tiener wordt nog overgebracht naar de eerste hulp, maar red het niet.

Tweelingzus

Romy heeft een tweelingzus, een jonger broertje en een oudere zus. Het is momenteel nog onduidelijk of zij ook thuis waren op het moment dat Fouad L. toesloeg. Ook is niet bekend door wie zij zijn opgevangen.

Marlous was niet meer samen met de vader van de kinderen. Die zou ook niet in Rotterdam wonen, zo meldt RTV Rijnmond.

Samen opgegroeid

Een goede vriendin van Marlous, Jasmine, ging gisteren bloemen leggen op het plein. Ze groeide samen met Marlous op in Bergen op Zoom. Later verhuisden beiden naar Rotterdam.

In de Havenstad wonen ze op een steenworp afstand van elkaar. Hun kinderen zijn goed bevriend met elkaar. ”Mijn dochter heeft het nu ook heel moeilijk”, aldus Jasmine.

Aangifte

Volgens Jasmine heeft Marlous het meermaals over Fouad gehad en alle dieren die hij zwaar heeft toegetakeld. Ze heeft een aantal keer aangifte gedaan.

Ondanks dat Fouad L. veroordeeld werd voor het gebeuren met een konijn, kwam hij daarna direct terug met een hond. ”Wat is dit, dachten we.”

”In coronatijd hebben wij nog tegen elkaar gezegd: er komt een dag dat hij iets ergers zou doen. Hij verdient deze aandacht niet. Het moet gaan om een gezin dat kapotgemaakt is.”

Liefste vrouw op aarde

”Marlous was het allerliefste mens op deze aarde. Een engel”, zo stelt een andere vriendin. ”We deelden veel met elkaar.” Ook een andere vriend is bloemen komen leggen. Hij houdt het niet droog: ”We hadden afgelopen weekend nog contact met elkaar.”

TikTok-video

Onder de laatste TikTok-video van Romy, die vier dagen geleden is geplaatst, stromen de reacties binnen. Het meisje zat op de Horeca Vakschool en was ontzettend geliefd.


Crowdfunding

Inmiddels is er een inzamelingsactie gestart om de nabestaanden te steunen. Dit is bedoeld om de kosten van de begrafenis en dergelijk verlies te verlichten.

De initiatiefnemers schrijven: ”Het is een kleine steun voor de nabestaanden. Romy’s tweelingzusje en haar kleine broertje van vijf jaar oud blijven achter,”

Op het moment van schrijven is er al bijna 40.000 euro binnengekomen. Het doel staat op 60.000 euro. Wil jij meehelpen, dan kan dat via deze link.

Scroll naar boven