Nieuwe details over Fouad L. bekend: ”Hadden een erg moeilijke jeugd”

Zus van 'Erasmusschutter' Fouad: ''Hadden een erg moeilijke jeugd''

Totdat Fouad Lakhlili (32) vorige week drie mensen ombracht in Rotterdam, leidde hij een soort anoniem bestaan. Hij was bekend bij de autoriteiten en bij zijn buren, maar dat was het ook wel. De zus van Fouad doet kort haar verhaal tegen het Algemeen Dagblad.

Fouad L.

Fouad was een ‘aparte man’. Op 28 september besloot hij zijn buurvrouw Marlous en haar dochtertje Romy om te brengen. Daarna reed hij naar het Erasmus.

Hier bracht hij in een klaslokaal huisarts en docent Jurgen om. Maar wie is Lakhlili eigenlijk? Daar geeft hij zelf gedeeltelijk antwoord op.

In de buurt aan het Heiman Dullaertplein, waar hij ongeveer drie jaar woonde, beschrijven buren hem als een eenling. ”Ik zag hem altijd met een helm op, scheurend op zijn motor over de stoep”, aldus een buurvrouw. ”Bezoek? Dat kreeg hij niet.”

De bovenburen konden makkelijk in zijn tuin kijken. Ze zien hoe hij konijntjes verschrikkelijke dingen aandoet, maar zien hem ook bloot in de tuin liggen.

Ze horen hem schreeuwen, schelden, tegen dingen aantrappen. Er zijn zoveel meldingen gedaan bij instanties, dat men hier de tel van kwijt is.

Zus

Op 4Chan schreef Fouad dat zijn ouders uit elkaar gingen toen hij een paar jaar oud was. Hij is hier volgens zichzelf enorm door ‘getraumatiseerd’.

De scheiding wordt bevestogd door de oudere zus van Fouad. Ze heeft al vijftien jaar geen contact meer met hem. Wel wil ze kwijt dat de man waarmee hun moeder hertrouwde, een slecht persoon was. ”We hebben een gevaarlijke en ellendige jeugd gehad.”

”Vanaf zijn achttiende moest Fouad voor zichzelf zorgen. Mijn moeder schopte me meteen het huis uit toen de kinderbijslag afgelopen was.”

Fouads zus kan nauwelijks bevatten wat er vorige week is gebeurd. ”Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat dit ontspoord is. Ik snap het niet. Ik eet niet, ik drink niet, ik ben speechless. Wat moet ik ervan zeggen? Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ik kan er niks over zeggen.”

Motief?

Waarom Fouad is overgegaan tot zijn daden, blijft speculeren. Op internet schreef hij boze berichten over het mislopen van zijn diploma. Ook haatte hij Joden, mensen met een donkere huidskleur en vrouwen.

‘Prikzwijnen’

Tijdens corona draait hij nachtdiensten op een verpleegafdeling voor coronapatiënten. Op 15 november 2021 schreef hij op 4Chan: ”Zojuist weer een paar prikzwijnen het ‘mark of the devil’ gegeven.” Hij toont een foto van naalden in de prullenbak.

Fouad wordt niet veel later pas echt boos. Voor zijn inspanningen (vaccineren) krijgt hij als bedankje een chocoladereep. Hij is razend.

”Ik ben besodemieterd. Pfizer verdient 60.000 dollar per uur aan de vaccins en ik houd er 1 sojareep aan over? Nee, dank je!”

Maar Fouad is sowieso al erg boos. Op Nederland. Op de maatschappij. Het liefst verlaat hij Nederland en vestigt hij zich in Frankrijk. In Parijs om precies te zijn.

Hij wil er een boerderij kopen met een open haard en wil Schotse hooglanders loslaten. Ook enkele fazanten en herten. ”Ik vraag een vergunning zodat ik kan jagen.”

Waarom Fouad naar Parijs wil? De 32-jarige eenling blijkt groot van van Adolf Hitler. Hij wilde alle plekken bezoeken die de fuhrer ook bezocht heeft.

Zus van 'Erasmusschutter' Fouad: ''Hadden een erg moeilijke jeugd''

Forum voor Democratie

Fouad blijkt ook aanhanger van Forum voor Democratie. In zijn favoriete restaurant eet hij graag uiensoep. Op 4Chan laat hij weten de eigenaar een boek te hebben gegeven.

Het Algemeen Dagblad vraagt dit na, en dat blijkt te kloppen. Het gaat om een boek van Thierry Baudet. Op 4Chan schrijft hij ‘geregeld naar ledenvergaderingen’ te gaan.

Hij post zelfs een foto van een uitnodiging voor zo’n bijeenkomst. Hij wil de Wuppie, een pluizig knuffelbeestje, tot symbool van Nationale Eenheid en Verzet maken. Volgens Fouad konden de leden van Forum er wel om lachen. Hij wilde Thierry er vooral om laten lachen.

Maar Thierry Baudet kan niet lachen om Fouad. In de YouTube-talkshow Inside Forum wilde de partijleider deze week niet ingaan op de vraag of hij lid was van FvD. Baudet benadrukte daarnaast dat zijn partij alle vormen van geweld afkeurt en er ook niet tot oproept.

Over de auteur

Scroll naar boven
------DEBUG------