Nieuwe coronamaatregelen: “Sportscholen dan toch wel weer open?”

Maandag gingen de deuren van de scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs weer open. Na een lange kerstvakantie konden de scholieren eindelijk weer naar school.

Kunnen we weer sporten?

Het Comenius Lyceum in Capelle aan den IJssel ging er maandag vol goede moed tegenaan, maar er zijn wel zorgen.

“De besmettingscijfers gaan door het dak. Je wilt niet dat mensen ziek worden, maar anderzijds wil je ook kinderen het liefst op school terug zien”, zegt de directeur.

Toch zijn de meeste mensen wel blij. Gym docent Henk Collé zegt: “Dit is fantastisch! De grootste achterstand die kinderen oplopen door de lockdowns en de scholensluiting is een sociale achterstand. Natuurlijk zijn er leerachterstanden, maar dat sociale aspect is veel belangrijker als je het mij vraagt.”

Het kabinet zegt al de hele coronapandemie dat ze sporten ‘waanzinnig belangrijk’ vinden. Maar er zijn nu toch meer beperkingen om te sporten.

Het ministerie zet sportfaciliteiten en onderwijslocaties, “altijd bovenaan de lijst staan om als eerste open te gaan”, aldus de woordvoerder. Er wordt wel verwacht dat buitensportlocaties eerder open gaan dan locaties waar je binnen moet sporten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven