De wereld lijkt in brand te staan. In landen als Italië, Griekenland en Turkije woeden nog steeds ernstige bosbranden. Dit leidde afgelopen zaterdag opnieuw tot evacuaties. In Griekenland zijn zelfs verschillende dorpen ontruimd door het snel verspreidende vuur.

Bosbranden Europa

In Turkije vlakbij de toeristische trekpleister Bodrum zijn toeristen gered. Op het Italiaanse eiland Sicilië kwamen mensen vast te zitten. In Griekenland werden evacuaties gepleegd bij het schiereiland Peloponnesos. 10 huizen zijn tot nu toe verwoest, waarbij vijf personen op moesten werden in het ziekenhuis.

Al sinds woensdag woeden er branden door heel Europa. Eerder deze week ging het ook al mis ten noorden van Athena. Hoewel er meerdere huizen verwoest werden, vielen er geen doden of gewonden.

BEKIJK OOK  Slecht nieuws over Nadège, voormalig huishoudster van de familie Meiland

Griekenland kampt met een hittegolf die al lange tijd niet is gezien. Er wordt zelfs rekening gehouden met lokale temperaturen van tot wel 46 graden celsius. En dat is nog maar het begin. Volgens voorspellingen kunnen deze extreem hoge temperaturen nog weken aanhouden, wat kan zorgen voor nog meer bosbranden.


Like it? Share with your friends!