Nieuw onderzoek: Zo weinig vertrouwen hebben Nederlanders nog in politiek

Zorgwekkend nieuws: Meer Nederlanders gaan in armoede belanden

Uit een door Kantar Public, in opdracht van de Telegraaf gehouden peiling blijkt dat het vertrouwen in de Haagse politiek in het afgelopen halfjaar zwaar is gekelderd. Vooral de Tweede Kamer heeft flink aan steun moeten inboeten.

Het onderzoek werd gehouden onder iets meer dan 1.000 respondanten. Je kunt je afvragen of dit representatief is voor ons land, maar goed.

Burgers helemaal klaar met kabinet

Van de ondervraagden blijkt 72 procent geen vertrouwen meer te hebben in de Tweede Kamer. Dat betekent automatisch dat 28 procent het nog ziet zitten in fractieleiders zoals Mark Rutte, Sigrid Kaag, Thierry Baudet, Jesse Klaver, Rob Jetten en bijvoorbeeld Geert Wilders.

Nieuw onderzoek: Zo weinig vertrouwen hebben Nederlanders nog in politiek

Nederlandse burgers zijn helemaal klaar met het kabinet, die naar hun mening te veel met zichzelf bezig zijn in plaats van dat zij problemen oplossen.

In vergelijking met twee jaar geleden is 28 procent het laagste percentage wat Kantar ooit heeft gemeten. Destijds was 38 procent van de ondervraagden positief over ons parlement.

Ook het kabinet is weinig populair: sinds hun aantreden is het aandeel Nederlanders dat geen vertrouwen heeft in Rutte, Kaag en de rest van de ministersploeg gestegen van 61 naar 68 procent. Slechts 3 op de 10 Nederlanders vindt dat er goed werk wordt verricht door het kabinet.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven