Nieuw onderzoek: Zeer grote kans dat er stukjes kakkerlak in je koffie zit

Begin jij je dag ook met een heerlijke kop koffie? Voor velen van ons is dit zwarte goud onmisbaar om de dag goed te starten. Of het nu gaat om werk, studie, sport of sociale activiteiten, koffie geeft ons de nodige energie.

Maar, een recente onthulling zou wel eens je kijk op je dagelijkse koffieritueel kunnen veranderen.

Wat zit er in jouw koffie?

Wist je dat de voorgemalen koffie uit de supermarkt waarschijnlijk verbrijzelde kakkerlakken en andere insecten bevat? Dit blijkt uit berichtgeving van The Mirror. Voor velen van ons is voorgemalen koffie een snelle oplossing, vooral als tijd en budget beperkt zijn.

Drink jij kakkerlakken?

Ja, je leest het goed. Voorgemalen koffie kan kleine deeltjes van deze insecten bevatten. Dit kan bij sommige mensen zelfs allergieën veroorzaken. Een onaangename gedachte, nietwaar?

Voorgemalen Koffie

Deze informatie komt naar voren uit een onderzoeksrapport over mestkevers door Douglas Emlen, biologieprofessor aan de Universiteit van Montana, zoals gerapporteerd door news.com.au.

De keuze van een koffiekenner

Emlen deelde een verhaal over zijn reizen met een koffieliefhebbende mentor. Zij moesten grote omwegen maken om verse koffie te vinden. Zijn mentor dronk alleen versgemalen koffie vanwege zijn ernstige allergie voor de insectendeeltjes in voorgemalen koffie.

Versgemalen Koffie

De uitdaging van voorgemalen koffie

Emlen ontdekte dat zijn mentor, na jaren omgang met kakkerlakken, allergisch was geworden, zelfs voor voorgemalen koffie. De grote hoeveelheden koffie die verwerkt worden in fabrieken zijn vaak besmet met kakkerlakken, en het is bijna onmogelijk om deze volledig te verwijderen voordat de koffie gemalen wordt.

Koffiefabriek

Volgens Emlen mogen koffiebonen volgens de normen tot wel 10% ‘insectenviezigheid’ bevatten.

Deel deze informatie!

Druk nu op de deelknop hieronder en informeer je koffie-liefhebbende vrienden! Misschien is het tijd om zelf je bonen te gaan malen.

Scroll naar boven