Nieuw onderzoek: Vrouwen met een dikke kont krijgen slimmere kinderen

De meeste mensen zijn blij met de kont waarmee ze geboren zijn. Anderen zouden graag een kleiner achterwerk hebben, en weer anderen zouden er alles voor over hebben om de grootste badonkadonk van de buurt te hebben. Ik vind het eerlijk gezegd allebei niet erg. Maar het lijkt erop dat vrouwen met meer prominente billen zich kunnen verheugen na het laatste nieuws.

ABC meldt dat een nieuwe studie heeft geconcludeerd dat dunnere dames over het algemeen gezonder zijn. En intelligentere kinderen baren.

Sommige mensen zeggen misschien “beweeg je dikke kont” en bedoelen het als een belediging – maar dat is misschien niet meer het geval.

Minder risico op bepaalde ziekten

Onderzoekers van de Universiteit van Oxford en het Churchill-ziekenhuis in het Verenigd Koninkrijk hebben in een welbekende studie in het Journal of Obesity geconcludeerd dat er verschillende voordelen verbonden zijn aan een grotere kont.

Volgens de resultaten die in 2010 werden gepresenteerd, hebben vrouwen met een forser achterwerk minder kans op een aantal chronische ziekten. Volgens Cosmopolitan en verschillende andere media hebben vrouwen met bredere billen over het algemeen een lager cholesterolgehalte, wat minder hartproblemen en een kleiner risico op diabetes betekent.

De onderzoekers denken ook dat vet dat zich ophoopt in de billen hormonen genereert die suiker en andere stoffen beter afbreken. In vergelijking met bijvoorbeeld buikvet, waarbij hormonen vrijkomen die het tegenovergestelde effect hebben.

“Als je vet hebt, ben je zeker beter af als je wat vet in het onderlichaam hebt”, zegt Michael Jensen, directeur endocrien onderzoek van de Mayo Kliniek in Rochester, Minn.

Slimmere kinderen krijgen met een dikke kont

Hij is van mening dat mensen met een “peervorm” aanzienlijk gezonder zijn dan mensen die bijvoorbeeld veel vet op het bovenlichaam hebben.

Bovendien is er vaak een bepaalde hoeveelheid omega-3 vetten nodig om een dikke kont te krijgen, waarvan is bewezen dat het helpt bij de ontwikkeling van de hersenen.

De studie concludeert verder dat vrouwen met bredere heupen ook slimmere kinderen hebben. Dit komt deels doordat omega-3 vetten via de moedermelk worden doorgegeven aan de zoon of dochter.

Dus de volgende keer dat iemand de draak steekt met je dikke kont, maak er dan iets positiefs van. Volgens deze Britse studie bent u gezonder en krijgt u slimmere kinderen.

Druk nu op die DEEL knop hieronder zodat dit fantastische nieuws al je vrienden kan bereiken!

Scroll naar boven