Nieuw onderzoek toont aan dat mensen meer van hun honden houden dan van andere mensen

Nieuw onderzoek toont aan dat mensen meer van honden hun houden dan van andere mensen

Heb jij huisdieren? Hou je van honden? Volgens experts houden sommige mensen meer van honden dan van mensen in hun omgeving.

Een hond hebben is net als het hebben van een beste vriend. Honden volgen je overal. Ze zouden zelfs mee naar kantoor komen! Je harige vriend vindt je erg leuk en hij is er altijd om je dag op te vrolijken. Je voelt hetzelfde over je huisdier, toch?

Je hond zal altijd naar iemand blaffen om je te beschermen. Ze doen dat heel vaak, en honden hebben een vermogen om slechte vibes aan te voelen. Maar, hou je echt meer van je hond dan van andere mensen?

Een onderzoek van het Brudnick Center on Violence and Conflict in Boston van de Northeastern University zegt dat hondeneigenaren en hun huisdieren een speciale band hebben. Volgens onderzoekers is deze band sterker dan de relatie van eigenaren met andere mensen.

De bevindingen zijn gebaseerd op data van 240 deelnemers tussen de 18-25 jaar. Onderzoekers richtten zich op de empathie van hondeneigenaren tegenover hun huisdier, een baby en een volwassene. Wist je dat deelnemers meer empathie toonden voor baby’s en honden?

Jack Levin en Arnold Arluke, co-auteurs van het onderzoek, waren behoorlijk geschokt door de resultaten van hun werk.

Elk van de deelnemers kreeg een functioneel verhaal te horen van een mishandelde 6-jarige hond, een puppy, een peuter en een 30-jarige. In het verhaal vond een politieman de slachtoffers met een gebroken been en diepe wonden. De crimineel in deze functionele verhalen is nooit gevonden. Hoe reageerden de deelnemers denk je?

De deelnemers waren luid en duidelijk. Ze toonden meer empathie voor de misbruikte puppy en de peuter. Het is omdat puppy’s en peuters onschuldig en kwetsbaar zijn.

Volwassen honden moeten worden gezien als grote puppy’s, omdat ze net zo afhankelijk en hulpeloos zijn als hun baby’s. Volwassen mensen zijn onafhankelijk en kunnen meestal tegen hun dader vechten.

Uit het onderzoek bleek dat deelnemers dezelfde empathie voelden voor katten, konijnen en andere dieren.

Bron: mysticalraven.com www.businessinsider.com nypost.com

Laat een reactie achter

Scroll naar boven