Is er een beter gevoel dan eindelijk op het toilet te gaan zitten nadat je je drol al een tijdje kopjes voelt geven? Wij denken van niet. De opluchting die je daarbij voelt is onmetelijk.

Nieuwe studie

Nu stelt een nieuwe studie dat het goed is voor de geestelijke gezondheid om vaak te poepen. Het zou een paar dingen kunnen verklaren over die vrolijke vrienden of partners van je. Onderzoekers zeggen namelijk dat regelmatig poepen zorgt voor een beter humeur. Daarnaast wordt je er gelukkiger van.

Volgens de studie heeft een behoefte om je poep in te houden een negatieve invloed op je fysieke en mentale gezondheid. Het rapport is afkomstig van de afdeling Geneeskunde van het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston en heeft wereldwijd voor flink wat populariteit gezorgd.

Meer constipatie

Onderzoekers onderzochten hierbij of chronische diarree en/of constipatie vaker voorkomen bij depressieve personen. De hoofdauteur Sarah Ballou is van mening dat diarree en constipatie significant vaker voorkomen bij depressieve mensen dan bij mensen met een goede geestelijke gezondheid.

BEKIJK OOK  Mannen die helpen in het huishouden zijn gelukkiger én hebben vaker seks

“Onderzoekers realiseren zich nu dat we een ‘darmbrein’ hebben dat neurotransmitters produceert, die onze emotionele toestand direct beïnvloeden”, heeft ze gezegd in een interview met Unilad.

Serotonine, een stofje die bijdraagt ​​aan onze stemming en geluk, bevindt zich in de darmen. Dus wanneer je derrie zich opstapelt, reflecteert het op je geest.


Like it? Share with your friends!