Nieuw onderzoek: mannen met baarden dragen meer bacteriën dan honden

Slecht nieuws voor de hippe mannen die een baard hebben. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat er bij mannen met baarden meer bacteriën in de baard zitten dan in de vacht van een hond.

Een team van de Hirslanden Kliniek in Zwitserland wilde een MRI-machine gebruiken op mensen die eerder door dierenartsen werden gebruikt, dus gingen ze op onderzoek uit om te zien of er een risico was voor mensen die hondenziekten konden oppikken.

Om dit te doen, onderzocht het team de baarden van 18 mannen tussen 18 en 76 jaar en de vacht van 30 verschillende soorten honden en vervolgens vergeleken ze de resultaten.

Blijkbaar zijn het niet de mensen die zich zorgen moeten maken. Het team ontdekte overigens wel dat alle mannen met baard heel veel bacteriën in hun baard hadden, maar slechts 23 van de 30 honden hadden ook zulke hoge aantallen bacteriën in hun vacht.

Professor Andreas Gutzeit zei:

De onderzoekers vonden significant hoge aantal bacteriën in monsters van de baarden van de man in vergelijking met de vacht van de hond.

Op basis van deze bevindingen kunnen we concluderen dat de vacht van honden een stuk schoner is dan de baarden van mannen.

Daarnaast liet de onderzoekers ook weten dat de bijna de helft van de baarden van mannen bacteriën met zich meedroegen die gevaarlijke zijn voor de menselijke gezondheid.

Maar de steekproefomvang is niet groot, hebben sommige baardvoorstanders betoogd en de wetenschappers ervan beschuldigd om mensen bang te maken voor baarden.

Keith Flett, oprichter van het Beard Liberation Front, die zich verzet tegen de discriminatie van de baard, betwijfelt dit rapport.

Er lijkt een constante stroom van negatieve verhalen over baarden te zijn die suggereren dat het meer om angst gaat dan om wat dan ook.

Vind jij baarden ook altijd zo vies? Of denk jij hier heel anders over? Laat je mening achter in de comments en vergeet dit artikel niet te delen met je vrienden en familie!

Bron: Daily mail

Laat een reactie achter

Scroll naar boven