Nieuw onderzoek: Mannen kunnen aan hun vingers zien of ze kaal worden

Nieuw onderzoek: Mannen kunnen aan hun vingers zien of ze kaal worden

Haarverlies is voor sommige mannen een regelrecht drama. En al helemaal wanneer dat op een vroege leeftijd plaatsvind. Tot dusver leek haarverlies altijd op een loterij. Je word kaal of je word het niet. Nu hebben wetenschappers echter ontdekt dat mannen aan hun vingers kunnen aflezen of ze kaal worden.

Wetenschappers onthullen: Mannen kunnen aan hun vingers zien of ze kaal worden

In een in Taiwan uitgevoerd onderzoek onder 240 mannen ouder dan 37 jaar bij wie alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid) was vastgesteld, hebben wetenschappers ontdekt dat het specifiek de vingers aan hun rechterhand waren die op de aandoening konden wijzen.

Ringvinger langer dan wijsvinger

Wat blijkt? Mannen waarvan hun ringvinger langer is dan hun wijsvinger, hebben zes keer meer kans op haarverlies dan mannen waarbij dit niet het geval is.

Hoofdonderzoeker dr. Ching-Ying Wu, van Kaohsiung Medical University, vertelt The Sun: “Uit ons onderzoek bleek dat hoe lager de rechter tweede cijfer tot vierde cijfer verhouding, hoe groter het risico op het ontwikkelen van alopecia.” De gedachte achter deze bizarre ontdekking wordt ook onderbouwd.

”Een langere ringvinger kan een teken zijn van een hoge blootstelling aan testosteren in de baarmoeder”, aldus dr. Ching-Ying Wu.

Hij voegt eraan toe dat niveaus van het geslachtshormoon die vóór de geboorte worden opgenomen, ook veel invloed zijn op de gezondheid van het hart, het aantal zaadcellen en de kans op autisme – evenals de ontwikkeling van haarzakjes.

Dus: check even je vingers 😉

Scroll naar boven