Nieuw onderzoek: linkshandigen zijn creatiever en beter in bed

person holding black and white pen

Linkshandig zijn kan soms een uitdaging zijn in een wereld die voornamelijk voor rechtshandigen is ontworpen. Maar recent onderzoek onthult een interessant voordeel: linkshandigen hebben betere seks! Dit is slechts een van de vele intrigerende aspecten van linkshandigheid die we zullen verkennen.

Linkshandigen genieten meer van seks

Volgens een recent onderzoek van nieuwsblad Time zijn linkshandigen 71% meer tevreden in bed dan hun rechtshandige tegenhangers. Van de 10.000 ondervraagden gaf maar liefst 86% van de linkshandigen aan “zeer tevreden” te zijn met hun seksleven, in tegenstelling tot slechts 15% van de rechtshandigen.

white arrow road sign

Linkshandigen zijn creatiever, toch?

Linkshandig zijn wordt vaak geassocieerd met creativiteit, buiten-de-box denken en artistiek talent. Maar wat zegt de wetenschap hierover? Het antwoord is ingewikkeld. Onderzoekers hebben lang geprobeerd de eigenaardigheden van linkshandigheid te begrijpen, waaronder mogelijke verbanden met creativiteit.

Sommige studies suggereren een verband tussen linkshandigheid en creativiteit, terwijl andere geen duidelijke correlatie vinden. Dit laat zien dat de relatie tussen handvoorkeur en creativiteit complex is en niet eenvoudig kan worden vastgesteld.

person holding click pen

Het draait om de mate van handvoorkeur

Wat belangrijker lijkt dan alleen linkshandig of rechtshandig zijn, is de mate van handvoorkeur. Volgens recent onderzoek bevindt slechts een klein percentage van de mensen zich aan de uitersten van het spectrum; de meesten van ons gebruiken beide handen voor verschillende taken.

Mensen die zich in het midden van dit spectrum bevinden, worden beschouwd als flexibelere denkers. Ze vertonen meer empathie en zijn beter in staat om zich in te leven in anderen. Dit suggereert dat het niet alleen gaat om links of rechts, maar om de balans tussen beide handen.

person in red sweater holding babys hand

Verschil

Linkshandigen hebben mogelijk voordelen in de slaapkamer, maar het verband tussen handvoorkeur en creativiteit blijft een complex vraagstuk voor de wetenschap. Wat we wel weten, is dat de wereld niet zo zwart-wit is als we soms denken. Veel mensen gebruiken beide handen voor verschillende taken, en dat kan leiden tot flexibeler denken en een breder perspectief.

Dus, of je nu links- of rechtshandig bent, onthoud dat iedereen uniek is en dat de ware kracht van ons brein vaak schuilt in onze vermogen om te variëren en aan te passen. En als je linkshandig bent en trots, is er misschien wel wat wetenschappelijke basis om dat gevoel te omarmen!

Over de auteur

Scroll naar boven
------DEBUG------