Nieuw onderzoek: Dit is waarom slapen met sokken aan heel goed is

Nieuw onderzoek: slapen met sokken aan is heel goed voor je

Sommige mensen houden ervan terwijl anderen er niet aan moeten denken: slapen met sokken aan. De vraag is nu: is het eigenlijk wel goed om met sokken aan te slapen? Gelukkig zijn er wetenschappers die zich over deze materie ontfermd hebben.

Feitelijk kun je met sokken aan slapen, of juist niet. Daarnaast zijn er ook nog mensen die met sokken aan in bed stappen, maar deze na een tijdje weer uitdoen.

Nieuw onderzoek: slapen met sokken aan is heel goed voor je

Aanrader

Onderzoekers hebben uitgevonden dat mensen die met hun sokken aan slapen, over het algemeen sneller in slaap vallen. Koude voeten kunnen namelijk een belangrijke reden zijn om wakker te liggen.

Bovendien zorgt het dragen van sokken in bed ervoor dat er een signaal naar je hersenen wordt gestuurd, dat het bedtijd is. Dit komt doordat bloedvezels in je handen worden geopend, waarna je lichaam opwarmt om het voor te bereiden op het slapen.

Zachte stof

Dan bestaat er natuurlijk nog wel een verschil tussen welk soort sokken je draagt. De ene sok is immers de andere niet. Aangeraden wordt om je vieze zweetsokken niet in bed te dragen. Voordat je onder de wol kruipt, is het verstandig om nieuwe sokken aan te trekken.

Deze zijn bij voorkeur gemaakt van lekkere zachte stoffen zoals merinowol of kasjmier. Let hierbij goed op: want als ze strak zitten, is dat slecht voor de bloedcirculatie.

Heb je slaapproblemen? Vanzelfsprekend is het dragen van sokken hier niet de oplossing voor. Maar het kan er dus wel voor zorgen dat je sneller in slaap komt.

Scroll naar boven