Nieuw onderzoek: chocolade eten helpt met afvallen

chocolade eten

Chocolade heeft een een slechte reputatie, mede vanwege het hoge vet- en suikergehalte. Sterker nog, het eten van chocolade wordt door veel mensen in verband gebracht met. een hoge bloeddruk, obesitas, acne en diabetes.

Chocolade eten slecht voor je?

Wat blijkt? Volgens een studie die is gedaan naar de gezondheidseffecten van chocolade, is gebleken dat het helemaal niet zo slecht is dan aanvankelijk gedacht. Deze resultaten hebben ervoor gezorgd dat de kijk op chocolade is veranderd.

De antioxidanten die te vinden zijn in het bruine goud kunnen namelijk een heleboel gezondheidsvoordelen hebben. Zo is bewezen dat hoe hoger het cacaogehalte is, hoe meer voordelen er te vinden zijn. Let er hierbij wel op dat het suikergehalte zo laag mogelijk is. Hoe puurder de chocolade, hoe beter.

Gezondheidsvoordelen chocolade

Het eten van chocolade kan namelijk de volgende voordelen hebben: het verlagen van je cholesterolgehalte, het voorkomen van cognitieve achteruitgang (denk aan geheugenverlies of zicht), maar daarnaast blijkt het ook erg goed te zijn voor je cardiovasculaire systeem.

Wat wel belangrijk is om te vermelden, is dat de resultaten van dit onderzoek gebaseerd zijn op slechts één studie. Om de gezondheidsvoordelen van chocolade te kunnen bepalen, zijn simpelweg meer studies nodig. Bovendien bevat chocolade natuurlijk niet alleen cacao. Ingrediënten zoals suiker en vet moeten ook worden meegewogen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven