Niet te geloven: Bevrijdingsfestival Groningen massaal bedreigd om bizarre reden

Niet te geloven: Bevrijdingsfestival Groningen massaal bedreigd om bizarre reden

De organisatie van het bevrijdingsfestival in Groningen heeft zo’n honderd bedreigingen ontvangen naar aanleiding van…de entreeprijs. Dit jaar kostte een ticket voor het festival maar liefst vijf euro en dat was voor meerdere mensen aanleiding om er flink op los te dreigen.

Het is niet dat de organisatie het leuk vond om geld te vragen voor het feest. Integendeel. De organisatie liet eerder weten te kampen met financiële problemen en voelde zich daardoor genoodzaakt een kleine bijdrage te vragen aan bezoekers in Groningen.

‘Ik hoop dat je kapotgaat’

Festivaldirecteur Ebel Jan van Dijk vertelt aan het Dagblad van het Noorden in shock te zijn. ”Zulke mensen moeten zich kapotschamen”, zegt zij. ”Niet te geloven. Teksten als ‘stelletje fascisten’ en ‘ik hoop dat je kapotgaat’ en ‘jij moet nooit een festival meer produceren’.

Laat dit even op je inwerken, lieve mensen. Op bevrijdingsdag achter je computerscherm kruipen om de organisatie van een festival te bedreigen die vijf euro vraagt voor de organisatie van een gezellig festival. Nog een keer: laat dit even op je inwerken.

Gelukkig zijn de normale mensen verreweg in de meerderheid. De organisatie verkocht uiteindelijk 33.500 kaarten.

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven