Pandemie-vermoeide mensen zouden Netflix Sweet Tooth kunnen omschrijven als slecht getimed of zelfs schandalig. Toch delen wij die mening niet. Deze nieuwste serie op Netflix is gebaseerd op de stripboeken van Jeff Lemire. Het gaat over een dodelijk virus in een post-apocalyptische wereld wat zich razendsnel verspreidt.

Sweet Tooth op Netflix

Alle pandemie-vermoeide kijkers die dit gedeelte van de verhaallijn achter zich kunnen laten worden beloond met een prachtig mooi, donker sprookje die gaat over de complexiteit van de menselijkheid. Het gaat over drie verschillende verhaallijnen die elkaar op een bepaald moment kruisen. De show biedt verschillende visies op het leven na een verwoestende pandemie. Deze personen reageren allemaal op een andere manier op een snel veranderende wereld.

BEKIJK OOK  Ze zijn klaar met het filmen van het laatste seizoen van Peaky Blinders

netflix sweet tooth

Het verhaal speelt zich af tien jaar nadat een groot deel van de mensheid weg is. De ziekte heeft ertoe geleidt dat nieuwe baby’s die geboren worden een kruising zijn tussen mens en dier. Het plot van de serie draait om Gus, een hertenjongen die volledig geïsoleerd van de wereld opgroeit. Wanneer zijn omgeving gruwelijk wordt verstoord, gaat hij op zoek naar ‘zijn moeder’ in Colorado. Dit doet hij samen met onverwachte companen die hij maakt.

Trailer

Hoewel Netflix Sweet Tooth wordt afgedaan als een sprookjesserie, is het geweld in de show in één woord: spectaculair. De regisseurs weten precies genoeg weg te geven in de actiescènes waardoor er veel ruimte blijft voor speculatie. Een slimme manier om te laten zien hoe gevaarlijk deze fictieve wereld is, zonder het te gruwelijk te maken voor de kijker. Al met al zijn wij erg enthousiast over Sweet Tooth. Als je van fantasy/sci-fi achtige series houdt is deze een must-see!

Nog steeds nieuwsgierig? Dan kun je de trailer hieronder bekijken:

BEKIJK OOK  Netflix-serie Black Summer keert deze maand terug met seizoen twee!

Krijg je ook geen genoeg van post-apocalyptische series? Dan is Black Summer op Netflix misschien wel iets voor jou.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!