Net Binnen: Willem Holleeder komt nooit meer vrij

Net Binnen: Willem Holleeder komt nooit meer vrij

Willem Holleeder (64) is zojuist ook in hoger beroep veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Dat betekent dat ‘De Neus’ nooit meer vrijkomt. 

Het hof acht Holleeder schuldig aan onder meer vijf moorden. Het gaat om de liquidaties van Cor van Hout en Robert ter Haak (2003), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006). De Neus zou hier de opdrachtgever van zijn geweest.

Ook zou hij volgens het hof hebben gezeten achter een eerdere, mislukte aanslag op het leven van John Mieremet in 2002.

Geen bewijs

De veroordeling roept bij veel mensen vraagtekens op, omdat het namelijk volledig aan direct bewijs ontbreekt. Zo zijn er geen vingerafdrukken, DNA-sporen of geluidsopnames gevonden, die Holleeder linken aan de liquidaties. Het Openbaar Ministerie heeft zich voornamelijk gebaseerd op getuigenissen, waaronder verklaringen van zijn bloedeigen zussen Sonja en Astrid.

Vooral Astrid heeft haar broer spreekwoordelijk opgehangen. Zij maakte in het geheim opnamen van gesprekken tussen haar en Willem en legde talloze belastende verklaringen af tegen haar broer.

Hoge raad

Willem Holleeder heeft al bekendgemaakt in cassatie te gaan bij de Hoge Raad tegen de uitspraak van het hof. Zij zullen echter niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Er zal gekeken worden naar het volgen van de juiste procedures, alsmede naar eventuele vormfouten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven