Net binnen: wéér een nieuwe corona variant opgedoken

Kabinet voert vandaag crisisoverleg: Nederland staat op instorten

Voor China begint 2022 slecht, want het land heeft dit jaar nu al het record aantal corona besmettingen bereikt. De teller staat al op meer dan 9000 besmettingen, waar er in heel 2021 maar 8378 coronabesmettingen waren gemeld, volgens cijfers van persbureau Reuters.

Dit hoge aantal ligt volgens de autoriteiten aan de nog besmettelijkere versie van omikron, de BA.2-subvariant. Deze variant verspreidt zich enorm snel en de testen blijken minder goed te werken. In Nederland zijn wij al bekend met deze variant, die dook bij ons namelijk al in februari op, zo meldt het RIVM.

Leger ingezet

In de provincie Jilin liepen 895 mensen het virus op, waarmee het de provincie met de meeste besmettingen is. China pakt het hard aan, er worden 7000 reservisten van het leger ingezet in die regio. Het leger dient te helpen met het bewaren van de orde, het registreren van de mensen met een positief testresultaat en het inzetten van drones, waarmee ze desinfectiemiddel vanuit de lucht sproeien.

Inwoners hebben te maken met strengere regels, ze hebben namelijk toestemming nodig van de politie wanneer ze de regio willen verlaten of tussen steden willen reizen.

Grootste uitbraak ooit

De stad Shenzhen met zo’n 17,5 miljoen inwoners ging gisteren in lockdown, nadat er 75 nieuwe gevallen werden gemeld. Het openbaar vervoer is er stilgelegd, inwoners zijn opgeroepen om thuis te werken en worden de komende dagen massaal getest op het virus

Hoewel het totaal besmettingen nog steeds ver onder de aantallen van Europa en de VS ligt, is het nu al de grootste uitbraak sinds het begin van de pandemie in Wuhan begin 2020.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven