Net binnen: vanmiddag wederom flinke storm en code geel

Net binnen: vanmiddag wederom flinke storm en code geel, KNMI verwacht 'veel problemen'

Opgelet, lieve mensen. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor een groot deel van Nederland. Zware onweersbuien gaan ons land op zijn grondvesten doen trillen. Als we het weerinstituut mogen geloven kan het noodweer voor ‘veel problemen’ gaan zorgen.

Het begint nog zo mooi vandaag. Op de meeste plekken is het droog met hier en daar wat zonnenstralen, gemengd met wolkenvelden. Vooral in het zuiden is het met 19 tot 20 graden erg aangenaam. Maar in de loop van de middag gaat het fout. Door de aanstroom van relatief koude lucht kunnen zware onweersbuien ontstaan, die gepaard gaan met keiharde windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur.

Dit kun je verwachten

Als jij woonachtig bent in het zuiden, dan ben jij als eerst aan de beurt. De verwachting is dat rond 14.00 uur de eerste lokale bliksemschichten door de provincide Limburg zullen schieten. Vanaf een uurtje of 16.00 wordt ook Zeeland hard getroffen door noodweer.

Het KNMI voorspelt dat de provincie Zuid-Holland rond 17.00 uur slachtoffer gaat worden van het stormachtige weer, terwijl Noord-Brabant tussen 18.00 en 19.00 uur aan de beurt komen. Utrecht en Gelderland krijgen pas rond 20.00 uur te maken met noodweer.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven