Net binnen: Nederlandse strijder (27) omgekomen in Oekraïne

Net binnen: Nederlandse strijder (27) omgekomen in Oekraïne

Tragisch nieuws, want opnieuw is er een Nederlandse strijder (27) om het leven gekomen in Oekraïne. Dat wordt bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, nadat De Telegraaf vragen stelde aan hen.

Omwille van privacyredenen kan het OM alleen bevestigen dat het gaat om een man van 27 jaar oud die de Nederlandse nationaliteit heeft. De woonplaats en de manier waarop hij omgekomen is zijn niet bekendgemaakt. Wel is helder dat de man overleden is bij een offensief in de oostelijk gelegen stad Charkov.

‘Zou best kunnen’

Naast het OM is contact gelegd met een woordvoerder van het internationale Vreemdelingenlegioen in Oekraïne. Die kan het nieuws niet bevestigen, maar zou ”niet opkijken” als het echt zo zou zijn. ”Er zijn veel strijders actief uit verschillende landen, ook uit Nederland. Het kan makkelijk zijn dat een van hen is overleden in de gewapende strijd.”

Net binnen: Nederlandse strijder (27) omgekomen in Oekraïne

Vier maanden geleden overleed een andere strijder uit Nederland. Destijds ging het om een man van 55 jaar. Hij vocht bij het vreemdelingenlegioen nabij Charkov, toen hij dodelijk werd getroffen door artillerievuur. Het is niet bekend hoeveel Nederlandse strijders er momenteel nog actief zijn in Oekraïne.

Scroll naar boven