Net binnen: Lilianne Ploumen stopt per direct als PvdA-leider: ”Past niet bij mij”

Liliane Ploumen stoptper direct als Kamerlid

Lilianne Ploumen stopt per direct als leider van de PvdA. Ze geeft ook haar Kamerzetel op, laat ze in een verklaring weten. Ze zegt ”dat het leiderschap van de partij niet goed bij mij past en ik daarmee niet de ideale leider van onze partij ben.”

Ze schrijft dat het als partijleider ”belangrijk is om leidend en opinie-vormend te zijn op alle onderwerpen. Om niet alleen een leider te zijn die Den Haag kan openbreken voor wat er leeft in ons land en in de wereld, maar ook een die bedreven is in het debat in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Ik vind dat ik dat niet goed genoeg kan waarmaken, en daarom treed ik terug.”

Ploumen stapt ook op als Tweede Kamerlid omdat ze geen ze de fractie en haar opvolger niet ”in de weg wil lopen. Ik word niet het orakel uit Slotervaart maar blijf wat ik al die jaren was, een betrokken partijlid.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven