Net binnen: Lichaam gevonden van Nederlandse moordverdachte

Vrijdagochtend werd het lichaam van de 24-jarige Nederlander Paul T. gevonden in Sydney. Dit is bevestigd door de politie aan Sky News Australia. T. wordt verdacht van betrokkenheid bij de tragische dood van de 21-jarige Lilie James.

Vondst op Diamond Bay-reservaat

Op vrijdagochtend zagen voorbijgangers het lichaam op de rotsen in het Diamond Bay-reservaat liggen. Ze hebben onmiddellijk de politie ingelicht. De hulpdiensten hebben het lichaam inmiddels geborgen. De vingerafdrukken op de plaats delict komen overeen met die van T., die door de Nederlandse ambassade waren verstrekt, meldt Sky News.

Einde van een relatie

De 21-jarige Lilie werd eerder dood aangetroffen op een school in Sydney, met verwondingen aan haar hoofd. Ze werkte daar als sportdocent, net als de Nederlander. Volgens Australische media hadden de twee kort voor haar dood een korte relatie gehad, die Lilie enkele dagen voor haar overlijden had beëindigd.

De overleden vrouw werd volgens Australische media gevonden nadat T. het noodnummer had gebeld en informatie had verstrekt over de locatie. De politie slaagde erin de locatie van het telefoontje te traceren. Bij een klif in het oosten van Sydney vonden ze spullen van de man, en op vrijdag werd ook zijn lichaam ontdekt. De politie gaf aan dat ze rekening hield met de mogelijkheid dat T. zelfmoord had gepleegd, aldus de Sydney Morning Herald.

Scroll naar boven