Net binnen: KNMI waarschuwt voor zware storm met onweer, hagel en harde windstoten

Net binnen: KNMI waarschuwt voor zware storm met onweer, hagel en harde windstoten

Opgelet, vrienden van het goede leven. Het KNMI heeft voor morgen code geel afgegeven voor het hele land vanwege onweersbuien. In de middag worden de zwaarste buien verwacht en vooral in het oosten kan het flink waaien, regenen en hagelen.

Vooral morgenochtend wordt verwacht dat de buien zullen vallen en dan met name onweersbuien. Het zwaarste deel van de storm wordt verwacht in de middag – het KNMI verwacht windstoten die een kracht zullen hebben van 60 tot 75 kilometer per uur. Dat is echter nog niet alles want er zal ook meer en grote hagelstenen vallen dan we gewend zijn. Het KNMI waarschuwt om open gebied te mijden en niet onder bomen te schuilen – let dus extra goed op morgen als je naar buiten gaat!

De maximumtemperatuur ligt tussen 20 graden celcius aan zee tot 30 in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en draait naar een westelijke richting waardoor het ‘s middags afkoelt. Het is drukkend warm met zon en een aantal onweersbuien, aldus WeerPlaza.

https://twitter.com/KNMI/status/1526807421695442944

Verwacht wordt dat de onweersbuien morgenavond naar Duitsland wegtrekken. Het KNMI schreef zelf het volgend op hun website:

“Morgen is er in de ochtend en middag kans op enkele (stevige) onweersbuien. De zwaarste buien worden in de middag verwacht. Vooral in het oosten is er dan kans op windstoten van 60-75 km/uur, grote hagel en veel regen in korte tijd. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden.”

Het KNMI raadt dus aan om extra goed op te letten morgen omdat er een grote kans is op verkeershinder en andere onregelmatigheden vanwege het extreme weer dat wordt verwacht. Ook is er een grote kans op meer spits dan normaal.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven