Net binnen: Brandbom bij vluchtelingenopvang naar binnen gegooid

Net binnen: Brandbom bij vluchtelingenopvang naar binnen gegooid

RTV Oost meldt dat er afgelopen nacht een brandbom is gegooid bij een pand in Schuinesloot. In het pand moeten op korte termijn 70 Oekraïense vluchtelingen gehuisvest worden.

Net binnen: Brandbom bij vluchtelingenopvang naar binnen gegooid

Midden oktober besloot de gemeente Hardenberg, waar Schuinesloot onder valt, dat het voormalige schoolgebouw zou gaan dienen als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. “Gisteravond en vannacht is er op meerdere plekken brand ontstaan, maar er is weinig schade aan het gebouw”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Burgemeester woedend

Burgemeester Maarten Offinga is woest over de brandbom.”Je kunt van alles vinden van het opvangen van Oekraïense vluchtelingen op deze plek. Maar dat je de buurt in gevaar brengt door brand te stichten, vind ik onacceptabel. Ik neem in overleg met politie en justitie dan ook direct maatregelen”, klinkt het in een officiële reactie.

Dringende oproep

De burgemeester doet verder een dringende oproep aan de inwoners. “Laten we met elkaar de rust bewaren. Vernieling of brandstichting is nooit een oplossing. Wij zwichten niet. (…) Ik hoop dat de inwoners van Schuinesloot, ondanks deze gebeurtenissen, net als wij de Oekraïense vluchtelingen een warm en veilig welkom willen bieden. Onze handrekening aan een ieder om hierover met elkaar in gesprek te gaan, blijft staan.”

Scroll naar boven