Net binnen: Brabander probeert zoontjes van 6 en 7 te vermoorden

Minderjarige jongen op vreselijke wijze afgetuigd door groep jongeren

Vreselijk nieuws uit het Brabantse Asten. Een vader (37) is door de politie aangehouden op verdenking van poging tot moord op zijn twee zoontjes. De kinderen, van respectievelijk 6 en 7 jaar oud, waren erg versufd en hadden verwondingen aan hals en hoofd.”

Het tragische voorval gebeurde afgelopen vrijdag, maar het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten het nieuws vandaag pas wereldkundig te maken.

Moeder belt in paniek

Volgens het OM zijn er afgelopen vrijdagochtend verschillende meldingen binnengekomen bij de politie. ”Een daarvan was van de moeder van de kinderen. Ze belde in paniek op om door te geven dat haar kinderen mogelijk zijn omgebracht door haar man, met wie ze relationele problemen had”, aldus het parket Oost-Brabant.

Verwondingen

De politie snelde naar de woning en daar vonden agenten de twee jongetjes. “Ze waren versuft en werden direct naar het ziekenhuis gebracht met meerdere verwondingen aan onder meer hals en hoofd.” Volgens het Openbaar Ministerie gaat het inmiddels, naar omstandigheden, een stuk beter met de kinderen.

Inmiddels is de vader verhoord en voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat hij twee weken langer vast moet blijven. Er wordt ook onderzoek gedaan naar wat er precies is gebeurd in de woning.

Scroll naar boven