Nep verpleegster op heterdaad betrapt en ontslagen – na 20 jaar in dienst

Gezondheidsambtenaren hebben ontdekt dat een vrouw die 20 jaar als verpleegster had gewerkt en ziekenzorgpatiënten verzorgde, een bedrieger was.

De gezondheidsautoriteit in het Saguenay-Lac-Saint-Jean-gebied in het oosten van Quebec heeft de vrouw deze maand ontslagen uit haar functie in het ziekenhuis in Jonquière.

De gezondheidsautoriteit zei dat de vrouw erin slaagde om te worden aangenomen en haar baan te behouden door het nummer van de verpleegkundige vergunning van iemand met dezelfde naam te verstrekken.

Haar list werd een paar weken geleden ontdekt toen ze zich inschreef voor een opleiding. Een ambtenaar merkte op dat de leeftijd op haar licentienummer niet overeenkwam met haar werkelijke leeftijd.

Ze werd onmiddellijk geschorst in afwachting van een onderzoek, wat leidde tot haar ontslag.

Voordat ze werd blootgesteld, had de vrouw op verschillende afdelingen van het ziekenhuis gewerkt, inclusief de operatiekamer.

Een woordvoerster van de gezondheidsautoriteit zei dat een zoekopdracht niet was bedoeld om bewijs te zoeken dat de vrouw een verpleegkundige opleiding had.

“Door de jaren heen werden de documenten die aan haar werden gevraagd verstrekt – vervalste documenten”, zei Joëlle Savard. Ze zei dat er een fout in het systeem is opgelost om ervoor te zorgen dat twee mensen niet hetzelfde licentienummer kunnen gebruiken.

Savard kon niet uitleggen hoe iemand zonder formele training het werk zo lang kon volhouden. Misschien had ze als assistent van een verpleegster gewerkt en de nodige vaardigheden opgedaan, zei ze. Het is ook mogelijk dat, omdat ze werd omringd door bekwame mensen in het ziekenhuis, haar tekortkomingen nooit werden ontdekt, zei ze.

Een vakbondsvertegenwoordiger zei dat het nieuws een grote verrassing was.

“Een paar weken of een paar maanden, dat is al eerder gebeurd. Maar zo lang was in onze gedachten onmogelijk, “zei Julie Bouchard.

Luc Mathieu, president van Quartier de Nurses, zei dat dergelijke gevallen van bedriegers zeldzaam zijn, maar verontrustend.

“Het is heel serieus, omdat die persoon daden zou hebben gepleegd die ernstige gevolgen zouden kunnen hebben voor patiënten,” zei hij.

Bron: The Hearty Soul

Laat een reactie achter

Scroll naar boven