Nederlandse vrouw (64) krijgt ruzie met berggeit, wordt van klif afgebeukt

Nederlandse vrouw (64) krijgt ruzie met berggeit, wordt van klif afgebeukt

In de Spaanse gemeente Trevélez is het volledig verkeerd gegaan tijdens een wandeling. Een Nederlandse vrouw van 64 en twee Belgen kregen het aan de stok met een berggeit. Die werd zo kwaad dat het dier de vrouw van een klif af beukte.

Boze berggeit

De lokale Spaanse krant Canal Sur meldt dat de vrouw maar liefst 20 meter naar beneden is gevallen en beide polsen brak.

De vrouw was samen met twee Belgen lekker aan het wandelen, toen zij oog in oog kwamen te staan met de berggeit. Die ramde erop los.

Het resultaat hiervan was dat de vrouw dus van een klif af werd gebeukt. Ook de Belgen kwamen er niet ongeschonden vanaf. Een van hen raakte buiten westen.

Nederlandse vrouw (64) krijgt ruzie met berggeit, wordt van klif afgebeukt

Spoorloos

Een lokale herder die met zijn schapen aan het lopen was, zag het allemaal gebeurden. Hij contacteerde de hulpdiensten. Met een reddingshelikopter werden in eerste instantie alleen de Belgen afgevoerd.

De Nederlandse vrouw kon niet gelokaliseerd worden. Er werd uren gezocht, maar niemand wist waar ze zich bevond. Dat kwam ook door het slechte weer.

Omdat het hard regende en ook de wind meespeelde, werd de reddingspoging uiteindelijk tijdelijk gestaakt. Later die nacht hervatte het team de zoektocht.

En dat bleek een succes. De vrouw werd uiteindelijk onderkoeld aangetroffen op een verlaten boerderij. Ze ligt momenteel in het ziekenhuis. Hoe het met haar gaat is onbekend.

Scroll naar boven