Nederlandse ‘schoonzoon’ Poetin reageert voor het eerst op alle berichtgeving

poetin

De kans is klein dat je de naam van Jorrit Faassen de afgelopen dagen niet bent tegengekomen in de nieuwsbladen. De vermeende schoonzoon van de Russische president Vladimir Poetin zou naar verluidt een stuk grond hebben gekocht in het Amsterdamse Duivendrecht. De ophef ontstond nadat er verhaal rond ging over dat de 42-jarige ondernemer getrouwd zou zijn met Maria Poetin, de dochter van.

Schoonzoon van Poetin

Dit zou op z’n beurt weer betekenen dat Vladimir Poetin de schoonvader zou zijn van Jorrit. Jorrit Faassen schijnt namelijk de man te zijn van Maria Poetin, de dochter van de Russische president. Toch is Jorrit Faassen nu naar buiten gekomen om al deze geruchten de wereld uit te helpen. Dit zei hij tegen het bekende platform Follow The Money. Faassen vertelt dat het verhaal over zijn vermeende schoonvader regelrechte onzin is:

“Ik wil dat verhaal best eens uit de wereld helpen”, heeft Faassen gezegd tegen de website, “maar ik moet even nadenken hoe ik dat precies wil doen.”

Follow The Money belde met de Nederlandse ondernemer, die momenteel in Rusland woont. Ze vroegen hem over het stuk land wat hij in Duivendrecht heeft gekocht. Zelf zei hij hier het volgende over: “Ik heb die grond en daar maak ik inderdaad een plannetje op, het gaat om een kleinschalige ontwikkeling.”

Ook werd er gevraagd naar de situatie in Oekraïne, mede omdat er geruchten rondgaan dat Faassen direct betrokken is bij het Kremlin. Zelf zegt hij hierover: ” Omdat er daar nu een akkefietje is, is iedereen geïnteresseerd in meneer Faassen die een stukkie grond heeft in Duivendrecht. Maar daar zijn openbare stukken van, netjes afgestempeld door een Nederlandse notaris en verder zijn mijn zakelijke beslommeringen mijn privézaken.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven