Nederlandse profvoetballer met drank op rijdt kind (4) dood

Nederlandse profvoetballer met drank op rijdt kind (4) dood

Profvoetballer Rai Vloet (27) veroorzaakte in november 2021 een dodelijk auto-ongeluk, waarbij de pas vierjarige Gio om het leven kwam. Uit onderzoek is gebleken dat Vloet te hard reed en dat hij twee keer zoveel alcohol had gedronken als toegestaan.

Vanmorgen moest Vloet, die inmiddels in Rusland voetbalt, voor de rechter in Haarlem komen. Hij verklaarde dat hij op deze fatale avond op een feestje in Amsterdam was en na afloop daarvan naar Rotterdam wilde gaan. ”Zonder na te denken ga je dan rijden. Ik had twee, drie glazen sterke drank op. Ik ben een uurtje op dat feest geweest, dan besef je niet dat de alcohol die je hebt genuttigd al te veel is.”

Naar eigen zeggen was Vloet bezig met de cruise-control op toen het ongeluk gebeurde. Hij reed op volle snelheid (203 km per uur) achterop een andere auto, waar naast de 4-jarige Gio ook twee andere kinderen en hun ouders in zaten. Het slachtoffer is later in het ziekenhuis overleden.

Gelogen

In zijn eerste verklaring bij de politie loog Vloet over wie er achter het stuur zat. Hij gaf zijn vriend, die stijf onder de drugs zat, de schuld. Waarom hij de waarheid niet vertelde? ”Ja, ppfoeh…Ik was in shock, je bent in een andere staat van dienst, zeg maar.”

De zaak is momenteel nog bezig, zo meldt De Telegraaf.

Scroll naar boven