Nederlandse jongeren vallen van klif in Lloret de Mar

Nederlandse jongeren storten van klif in Lloret de Mar

In de onder Nederlanders zeer populaire Spaanse badplaats Lloret de Mar zijn twee landgenoten helaas van een klif gestort. De sportievelingen waren aan het wandelen, waarna het helemaal mis is gegaan. De jongeren vielen meer dan 20 meter naar beneden.

Wandelen

Het gebeurde afgelopen nacht in Lloret de Mar. Hier trekken jaarlijks vele jongeren naar toe om vrouwelijk schoon te versieren, te comazuipen en te relaxen aan het strand.

Rond 01.30 uur kwam er bij de hulpdiensten een telefoontje binnen, waarin melding werd gemaakt van twee jonge mannen die in nood verkeerden.

Ze bevonden zich op de Camino de Ronda. Deze wandelroute is maar liefst 583 kilometer lang en loopt vanaf de Franse grens tot aan de Ebro-delta. Op de route is veel hoogte- en laagteverschil.

Voor onervaren wandelaars is het pad niet gemakkelijk. Er zijn daarom hekken geplaatst, om valincidenten te voorkomen. Hoe de twee dan toch naar beneden gevallen zijn, was een raadsel.

Over de hekken

Nu is gebleken dat de twee over een hek zijn geklommen omdat ze extra van het uitzicht wilden genieten. Dat melden lokale media tenminste.

Terwijl de twee Nederlanders op de punt van een rots stonden, zouden ze hun evenwicht verloren zijn. Ze vielen daarna meer dan 20 meter naar beneden.

De plek waar het gebeurde, ligt tussen het gedeelte van de Roca d’en Maig en Dona Marinera, een bekend bronzen standbeeld van een vissersvrouw die vanaf een uitkijkpunt uitkijkt over de oceaan.

Intensive care

Bewonderenswaardig genoeg lijken de twee het te kunnen gaan navertellen. Toen de hulpdiensten arriveerden, troffen ze de twee aan met meerdere verw0ndingen.

De Spaanse nieuwssite El Caso meldt dat het gaat om twee mannen van in de twintig. Eén van hen ligt op de intensive care en op het moment van schrijven bestaat de vrees dat hij het niet gaat halen. De ander ligt ook in Girona, maar op een andere afdeling. Hij zou stabiel zijn.

De Nederlanders brachten in Lloret de Mar een paar dagen vakantie door in de stad en logeerden er in een appartement. Bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is vooralsnog geen verzoek voor consulaire hulp ontvangen. Om die reden kan er nog geen verdere informatie worden gegeven over het incident.

Scroll naar boven