Nederlanders zijn welkom in Belgische winkelsteden

De Belgische detailhandelsorganisatie Comeos laat weten dat Nederlanders gewoon mogen komen shoppen in Belgische winkelsteden.

“Als mensen de coronaregels respecteren hebben wij daar geen probleem mee. Of het nou om Nederlanders, Duitsers, Chinezen of Japanners gaat, het kan veilig”, laat Hans Cardyn van Comeos aan het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) weten.

België is zich op het moment aan het voorbereiden op veel toeristen vanuit Nederland en Duitsland die waarschijnlijk willen komen kerstshoppen op zaterdag en koopzondag.

Shoppen in België

Vooral Antwerpen, Hasselt, Knokke en Luik zijn erg in trek bij de toeristen maar er wordt wel benadrukt dat er strenge regels zullen gelden. Er mag één iemand per groep of gezin de winkel in, je moet een mondkapje op en je mag maximaal 30 minuten in de winkel blijven.

Een andere regels is dat de winkel maximaal één klant per 10 vierkante meter mag toelaten. ” Funshoppen is absoluut niet toegestaan,” zegt Cardyn.

Vanmiddag (vrijdagmiddag) gaan de leiders van België rondom de tafel zitten om te overleggen hoe het er de komende tijd uit gaat zien met shoppers die buiten de grens van België komen shoppen in het land.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven