Nederlanders blijven massaal doneren aan Giro555, bedrag loopt fors op

Geld blijft maar binnenstromen op Giro555

De landelijke inzamelingsactie voor de slachtoffers van Oekraïne is een groot succes. Dat was het natuurlijk al, maar sinds de laatste tussenstand op 18 maart, is er ruim 10 miljoen euro bijgekomen. Het totale bedrag dat is ingezameld, staat nu exact op 160.849.047 euro.

Enorme geefbereidheid

Tegen Hart van Nederland geeft actievoorzitter Kees Zevenbergen van Giro555 aan ‘’ontzettend geraakt’’ te zijn door de enorme geefbereidheid. ‘’Ondanks dat de landelijke actiedag op radio en tv al een maand geleden is, komt er nog steeds heel veel geld binnen. Iedereen wil helpen, of het nou schoolklassen, multinationals of sportverenigingen zijn.’’

Voor iedereen die zich afvraagt wat er met het geld gebeurt: donaties worden direct ingezet. Alle elf aan Giro555 verbonden organisaties zorgen dat mensen in Oekraïne en buurlanden eten, water, medicijnen en onderdak krijgen. Daarnaast wordt er volop ondersteund bij evacuaties en wordt er medische en psychosociale hulp geboden. Tenslotte richt men plekken in waar kinderen veilig zijn.

Contant geld voor vluchtelingen

In Polen, het buurland van Oekraïne, deelt de stichting CARE contant geld uit aan Oekraïners. Zij kunnen dan zelf eten en medicatie kopen. Cordaid stuurt generatoren naar het door oorlog verscheurde land, zodat Oekraïners weer stroom hebben. Oxfam Novib zorgt voor vluchtelingen in alle buurlanden van Oekraïne en ontfermt zich hier over schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven