Nederlanders bieden zonnebloemolie tegen woekerprijzen aan op Marktplaats

Nu een landelijke crisis dreigt met betrekking tot de voorraad zonnebloemolie, zien veel Nederlanders hun kans schoon wat extra geld te verdienen.

En waar kun je voor het uitknijpen van de medemens beter terecht dan op handelsplatform Marktplaats. Op de website worden inmiddels massaal hele, maar ook half gevulde flessen olie aangeboden voor astronomische bedragen die wij zelf ook niet kunnen begrijpen en ook niet voor een flesje zonnebloemolie over zouden hebben.

We weten inmiddels allemaal wat de oorzaak is: de oorlog in Oekraïne – door de oorlog kan er namelijk nauwelijks nog zonnebloemolie in het land geproduceerd worden terwijl zij juist een van de grootste producenten ter wereld zijn.

Woekerprijzen voor zonnebloemolie

Waar de literprijs in de supermarkt onder normale omstandigheden varieert tussen de één à twee euro, durven sommige verkopers inmiddels 100 keer zo veel te vragen. Een iemand vraagt zelfs een bedrag van €1.420,63 voor een litertje met geel goud. Gisteren werd er al bekend gemaakt dat in sommige supermarkten er helemaal geen zonnebloemolie meer te vinden is en dat in sommige winkels er een maximaal aantal flesjes per klant is opgelegd.

Wij kunnen er veel over zeggen, maar het lijkt ons het meest verstandig om onderstaande screenshots te bekijken en zelf te oordelen. Er zijn zelfs mensen die maar liefst meer dan 200 euro durven te vragen voor het nieuwe ‘vloeibare goud’.

Zonnebloemolie op Marktplaats

Zonnebloemolie op Marktplaats Zonnebloemolie op Marktplaats

Zonnebloemolie op Marktplaats Zonnebloemolie op Marktplaats

Zonnebloemolie op Marktplaats

Laat een reactie achter

Scroll naar boven