Nederlander ziet collega-jager aan voor wild zwijn en knalt hem neer

Nederlander ziet collega-jager aan voor wild zwijn en knalt hem neer

Een wilde zwijnenjacht in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts is helemaal uit de hand gelopen. Tijdens het jagen zag een 65-jarige Nederlander een 54-jarige landgenoot aan voor een wild zwijn en schoot hem neer. Het slachtoffer raakte zwaargewond.

Opmerkelijk is dat de twee mannen samen gingen op pad gingen. Volgens de politie ging het latere slachtoffer tijdens een pauze in het gras op zijn rug liggen om naar de sterren te kijken.

Korte tijd later wordt hij neergeschoten. Zijn vriend zou hem hebben aangezien voor een wild zwijn. “Het slachtoffer liep een schampschot op aan zijn hand maar was desondanks zwaargewond. De aanhechting van zijn duim lag volledig open”, aldus de woordvoerder.

De schutter heeft zijn vriend zelf naar het ziekenhuis gebracht en heeft de politie verteld wat er gebeurd is. De getroffen man is inmiddels buiten levensgevaar. Ondanks het vreemde ongeluk is er een vooronderzoek ingesteld naar de dader wegens het toebrengen van lichamelijk letsel.

Het Openbaar Ministerie in Bad Kreuznach moet op basis van dat onderzoek bepalen of er sprake was van nalatigheid. Als dat het geval is, kan de schutter tot maximaal drie jaar cel of een geldboete worden veroordeeld.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven