Nederlander betaalt al 3 jaar met microchip in zijn hand: “Dit is de toekomst”

Nederlander betaalt al 3 jaar met microchip in zijn hand

De 37-jarige beveiliger Patrick Paumen liet in 2019 een microchip in zijn hand plaatsen. Daardoor heeft hij geen pinpas en ook geen smartphone nodig om te betalen bij de kassa. Het leidt soms tot hilarische taferelen met stomverbaasde mensen.

Handbetaling

De microchip is afkomstig van het Brits-Poolse bedrijf Walletmor en heeft de afmetingen van een rijstkorrel. Het plaatsen van de chip doet volgens Paumen “net zoveel pijn als iemand die in je huid knijpt.”

Met de chip kan hij in winkels betalen bij een pinapparaat. De technologie is hetzelfde als bij smartphones wordt gebruikt.

Is zo’n chip wel veilig?

Tegenover de Engelse krant BBC vertelt de CEO van Walletmor, Wojtek Paprota, over de veiligheid van het technologische hoogstandje. Volgens Paprota kan iedereen zo’n chip laten plaatsen zonder zich ergens zorgen over te hoeven maken.

“De chip weegt minder dan een gram en is van natuurlijke materialen gemaakt. Meerdere tests hebben uitgewezen dat de chip uitstekend op zijn plaats blijft zitten. Het is dus volledig veilig.”

Criticasters zetten overigens vraagtekens bij de chips. Nada Kakabadse van de Reading University’s Henley Business School zegt dat er een ”donkere kant” aan de technologie zit. Ze doelt onder meer op mogelijk misbruik en vraagt zich af bij wie de data terechtkomt.

Patrick Paumen handchip

Meerdere implantaten

Paumen heeft overigens meerdere chips en ook magneten in zijn handen laten implementeren, in totaal gaat het om 32! stuks. In een eerder verschenen artikel in het Algemeen Dagblad, omschrijft hij zichzelf als een ‘biohacker’ – iemand die stukjes technologie in zijn lichaam plaatst om prestaties te verbeteren. Zo heeft hij ook een chip die zijn deur kan openen en magneten in zijn vingers.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven