Nederlander (67) denkt te trouwen met online liefje Kristina (17), maar raakt al zijn geld kwijt

Nederlander (67) denkt te gaan trouwen met online liefje Kristina (17), maar raakt al zijn geld kwijt

Een eenzame Kempenaar van 67! jaar werd smoorverliefd op ene ‘Kristina’, een meisje die hij via internet had ontmoet. Het 17-jarige meisje wil best met hem trouwen, maar dan moet hij eerst rekeningen betalen. De man is 1,7 miljoen euro kwijtgeraakt. Een 47-jarige dame uit Utrecht die een hierin een bepalende rol heeft gespeeld, moet nu drie jaar de cel in.

Kristina

De man in kwestie is al jarenlang op zoek naar een vriendin. Wanneer hij door het centrum van Kampen loopt, staat daar een promotieteam van datinsite Badoo.

De man denkt dat dit zijn uitweg is naar een nieuwe liefde en meld zich aan. Binnen de kortste keren raakt hij in gesprek met ‘Kristina30’.

Nederlander (67) denkt te gaan trouwen met online liefje Kristina (17), maar raakt al zijn geld kwijt

Die is, zo blijkt later, in werkelijkheid pas 17 jaar. Het maakt de man uit Kampen niets uit en ontmoet haar familie zelfs. Die hebben nogal wat bizarre eisen.

Ze vertellen de man dat hij mag trouwen met haar, maar dan moet hij haar eerst ‘vrijkopen’ van haar pooier. Hij moet huizen huren en een Mercedes, maar er zijn ook Rolexen nodig voor de bruiloft. Samen gaan ze heel Europa door, terwijl de familie overal mee naartoe gaat.

Betalen

In Parijs gaat het helemaal mis. De 67-jarige man wordt omsingeld in een Louis Vuitton-winkel door zeven familieleden. Die vertellen hem achter te zullen laten, of hem iets aan te zullen doen.

Pas op dat moment krijgt hij door dat hij wordt beetgenomen. Hij heeft dan al talloze keren grote bedragen moeten pinnen, luxe kleding moeten kopen en ga zo maar door. Wanneer hij afspraken maakt, moet er altijd iemand van de familie bij zijn.

Hij moet een huis en een appartement in Kampen van de hand doen. Met de opbrengst worden goudstaven gekocht. ”Als je niet betaalt, is je verliefdheid niet echt”, krijgt hij meermaals te horen. Uiteindelijk raakt de man 1,7 miljoen euro kwijt. En dan moet het ergste nog komen.

Nederlander (67) denkt te gaan trouwen met online liefje Kristina (17), maar raakt al zijn geld kwijt

Familie

Op 28 november stond de strafzaak op het programma. Maar liefst zeven mannen en vrouwen tussen de 21 en 47 jaar oud moeten zich verantwoorden voor het beetnemen van de man.

De meesten behoren tot dezelfde familie. Kristina bestaat ook, maar was de vriendin van de jongste verdachte uit Utrecht.

Zij hoeft zich niet te melden. Haar familie chatte namens haar, en droegen haar op wat te doen wanneer ze alleen was met haar ‘aanstaande man’.

Dromen van liefde

De Kampenaar barst in tranen uit in de rechtszaal. Hij was alleen maar op zoek naar liefde. Hij vertelt dat hij in de rouw was toen hij Kristina ontmoette. Zijn vader was hem net ontvallen.

Hij beweert ook dat hij niets wist van de wereld van online daten. ”Ze gaf me op de eerste date meteen een knuffel. Op date nummer twee zei ze dat ze met me wilde trouwen.”

”Ik kon mijn geluk niet op, zag eindelijk licht in mijn leven. Maar ik bleek slechts een karkas met een pinpas. Alles waar mijn ouders hard voor hebben gewerkt, hebben ze me afgenomen.”

En Kristina? ”Die bleek al uitgehuwelijkt. Nu leef ik teruggetrokken. Ik ben heel bang dat ze me nog eens komen opzoeken.”

‘Hij liegt’

De verdachten, waarvan er twee recentelijk nog werden veroordeeld tot acht maanden vanwege het oplichten van een man die doof en slechtziend is, ontkent alles.

Zij stellen dat de man uit Kampen liegt en zijn boos over het ‘onrecht’ wat hen wordt aangedaan. Zij vinden dat niet de man, maar juist zij ‘slacht0ffer’ zijn.

Op 28 november is bepaald dat de 47-jarige dame de cel in moet.

Scroll naar boven