Nederland zet schrap voor naderende recordhitte: “Dit wordt extreem”

Nederland zet schap voor naderende recordhitte: "Dit wordt extreem"

We gaan in ons land bizar warme dagen tegemoet. Morgen en overmorgen worden we overvallen met warme lucht die in Zuid-Europa al tot langdurige hittegolven, flinke natuurbranden en enorme overlast geleid heeft.

Volgens Weer.nl is de veroorzaker van het warme weer een hogedrukgebied dat via ons land in de richting van Duitsland trekt. Een lagedrukgebied, dat de afgelopen tijd steeds ten westen van Portugal heeft gelegen, trekt naar het noorden.

Vandaag aangenaam

Zondag zijn de temperaturen nog aangenaam. In de kustgebieden wordt het tussen de 21 en 23 graden. In het zuiden kan het plaatselijk 28 of mogelijk 29 graden worden.

Maandag

Maandag wordt het warm, maar de maximumtemperaturen worden pas rond het begin van de avond verwacht. Op de Wadden stijgt de temperatuur naar ongeveer 27 graden. In het midden van Nederland wordt het 33 graden en in het zuiden kan dit zelfs oplopen tot meer dan 35 graden.

Dinsdag

Dinsdag wordt de hel op aarde. Rond het middaguur gaat het net lijken alsof we ons in tropische oorden bevinden. In heel Nederland zal de temperatuur uitkomen boven de 30 graden. Lokaal kan dit zelfs 40! graden zijn. De kans daarop is het grootst in Zeeuws-Vlaanderen en het westen van Brabant.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven