Nederland toch door naar finale Eurovisie Songfestival

Nederland toch door naar finale Eurovisie Songfestival

Eergisteren was een tragische dag voor Nederlandse muziekliefhebbers. Mia Nicolai en Dion Cooper zijn namelijk uitgeschakeld op het Eurovisie Songfestival. De twee, die Burning Daylight volgens Jantje Smit ‘loepzuiver’ en ‘glashelder’ ten gehore brachten, zijn uitgeschakeld.

Toch door!

Dat Mia en Dion naar huis gestuurd zijn, is maar beter ook. Wist je dat Mia in haar hele leven pas 20 keer heeft opgetreden. Voor maximaal 250 mensen.

Om over Dion Cooper nog maar helemaal niet te spreken. Maar goed, ze zijn alweer in Nederland. Ver weg van iedereen die muziek kan maken.

Dat betekent echter niet dat we helemaal niet meer vertegenwoordigd zijn. In de Finse gelederen blijkt namelijk een danser uit Nederland te zitten.

Het gaat om Jesse Wijnans (34), die in een roze pakje helemaal losgaat op het podium naast zanger Käärijä . Zodoende is er toch nog iemand bij uit Nederland. En dat is hartstikke mooi, toch? Vinden wij in ieder geval wel.

Bekend

Wijnans is voor veel mensen geen onbekende. De Bredanaar was al te zien televisieprogramma’s als Dancing with the stars en The big show van Ruben Nicolai.

Jesse stond ook al eens op het songfestivalpodium in Rotterdam, waar hij een van de dansers was in het ensemble.

De landen die naast Finland nog meer door zijn naar de finale aanstaande zaterdag zijn Kroatië, Moldavië, Israël, Portugal, Zwitserland, Tsjechië, Zweden, Servië en Noorwegen. Volgens de bookmakers is er een grote favoriet, namelijk de Zweedse Loreen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jesse Wijnans (@jessewijnans)

Scroll naar boven