Nederland stort 55 miljoen euro naar de Taliban in Afghanistan

Nederland stort 55 miljoen euro naar de Taliban in Afghanistan

Okay, vrienden. Hoewel steeds meer Nederlandse huishoudens de eindjes nauwelijks nog aan elkaar kunnen knopen, heeft VVD-minister Liesje Schreinemacher besloten 55! miljoen euro over te maken naar de Taliban in Afghanistan. 

Dit onder het mom van ontwikkelingshulp. Geld storten naar een regime dat meisjes op televisie die geen hoofddoek dragen wil vervolgen en vrouwen de toegang tot middelbare scholen ontzegt. Volkomen logisch natuurlijk. Wat kan de VVD die mensenrechten nou schelen, joh.

Het trieste aan de hele zaak is dat Nederland een tijd gestopt was met Nederlands belastingggeld door te sluizen naar Talibanland. Dit omdat de Taliban aan de macht kwam. De Taliban is nog steeds aan de macht, maar Nederland hervat haar betalingen dus weer.

Knap staaltje ruggengraat van mevrouw Schreinemacher. Maar goed, die partij wordt geleid door een man die nog zo’n beetje de laatst levende Nederlander is die sms’t.

Wereldbank

Maar hoe komt het nu echt dat Schreinemacher haar betalingen weer voortzet? De Wereldbank presenteerde recent drie voorstellen om op korte termijn 400 miljoen euro te steken in onder meer voedselzekerheid en gezondheidszorg. Er zit maar liefst 1.2 miljard dollar in die pot.

Het Nederlandse aandeel hierin betreft 55 miljoen. Het is de bedoeling dat het geld besteed wordt aan gezondheidszorg en tal van andere zaken die de bevolking ten goede zullen komen. Wij achten de kans groter dat er tanks, AK47’s en nog wat landmijnen en handgranten van worden gekocht, maar dat is een ander verhaal.

Speciaal fonds

Het kan niet op, jongens. Minister Schreinemacher deelt uit alsof het sinterklaasavond is. Ook een speciaal VN-fonds voor Afghanen krijgt een kapitaalinjectie van Nederlands belastinggeld. Via een Tikkie maakt de gulle (weg)gever van de VVD in een seconde 11 miljoen euro over. Dit geld is ook bedoeld voor de gezondheidszorg. Het feit dat er ‘strikte voorwaarden’ aan de transactie zijn verboden, geeft al aan dat niemand gelooft dat gezondheidszorg ook daadwerkelijk de bestemming van het geld zal worden.

Bijna vergeten, Nederland stort ook nog 20 miljoen euro richting Afghanistan voor noodhulp. Daarnaast krijgt de Dutch Relief Alliance, een samenwerkingsverband van Nederlandse hulporganisaties, een mooie donatie van 5.1 miljoen euro om Afghanen te helpen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven