Nederland bereidt zich voor op noodweer: ”Het gaat stormen vanmiddag”

Nederland bereidt zich voor op noodweer: ''Het gaat stormen vanmiddag''

Het Koninklijk Nederland Meteorologisch Instituut (KNMI) voorspelt dat het weer ons land vanmiddag allesbehalve gunstig gezind is. Sterker nog: er is noodweer op komst en daarom geldt in heel Nederland code geel.

In de ochtend razen de eerste onweersbuien over noordwestelijk Nederland. Volgens het KNMI komt hier ook een harde wind bij kijken, die een kracht kan bereiken tussen de 60 en 70 kilometer per uur. In de middag wordt het oosten en het zuidoosten getroffen door noodweer.

Naast zware onweersbuien, gaan er grote hagelstenen en extreem veel regen binnen korte tijd vallen. Dit valt samen met een wervelwind van wel 75 kilometer per uur.

Verkeershinder

De slechte weersvooruitzichten kunnen grote verkeershinder veroorzaken. Met name harde regen kan het zich op de weg ernstig belemmeren. Het KNMI adviseert om je ruitenwisser dan te gebruiken. Als deze niet goed meer functioneert, is het aan te raden deze even snel te laten maken.

Ook voor deelnemers aan buitenactiviteiten geldt een waarschuwing: schuil bij onweer niet onder een boom en ga niet in paniek door een open veld rennen. Het is daarnaast af te raden om vandaag een boottochtje op open water te maken. Dat is erg gevaarlijk.

Het KNMI verwacht dat de onweersbuien tegen de avond naar Duitsland trekken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven