‘Natuurstrijder’ asfalteert zichzelf voor de planeet

Boze 'natuurstrijder' asfalteert zichzelf voor de planeet

Klimaatmensjes maken zich ontzettend veel zorgen om onze planeet. Dat is op zich prima, maar de een lijkt vaak nog gekker dan de ander. Geen idee hoe dat komt. Soms duiken ze op in televisieshows, waar zichzelf vastlijmen aan een tafel.

Iedereen toevallig een vrije dag

Soms gaan ze ook snelwegen blokkeren zoals in Den Haag. Terwijl andere mensen werken halen zij plezier uit dwarsbomen. Ieder zijn lolletje, toch?

Eergisteren was er weer een demonstratie. Toevallig hadden de deelnemers allemaal een vrije dag, dus het feest werd druk bezocht. Activisten van de doemgroep ‘Letze Generation (in normaal Nederlands: Laatste Generatie) zijn eergisteren weer de barricade op gegaan.

Een lokale natuurstrijder heeft daarbij bedacht zichzelf te asfalteren. Met alfast en epoxy maakte de klimaatactivist zichzelf vast aan de openbare weg,

Asfalteren

Normaal gesproken komen ze niet verder dan een tubetje lijm, maar deze klimaatstrijder pakte het dus even anders aan. Zijn hand bleef dat ook in het asfalt zitten.

Nu zou je denken: laat hem lekker zitten voor de rest van zijn leven. Helaas ging dat niet. De hulpdiensten moesten hem dus weer komen bevrijden.

Doordat ze een circelzaag moesten gebruiken, kon de brandweer niet de gehele hand van de man uit het asfalt halen. Hij loopt dus rond met een blok asfalt aan zijn hand.

Hoe Wolfgang, want zo heet de man, zijn hand weer terug gaat krijgen is onbekend. Hij heeft er ook niets mee bereikt, behalve dat wij nu over hem schrijven.

Maar goed, je billen afvegen wordt toch een stuk lastiger met een blok beton om je hand. Ook andere dagelijkse dingen worden erg moeilijk.

Achja, Wolfgang heeft tenminste een statement gemaakt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RTL Nieuws (@rtlnieuws)

Scroll naar boven