Nationale coronaherdenking afgelast vanwege corona

Nationale coronaherdenking afgelast vanwege corona

Er komt dit jaar geen nationale coronaherdenking. Het leek het kabinet “niet passend” om verder te gaan met de voorbereidingen “nu we in een nieuwe golf lijken te zitten”. Het is nog onduidelijk of en hoe er op een later moment stilgestaan wordt bij de gevolgen van de pandemie.

“Het laten plaatsvinden van het ‘stilstaan bij corona’-moment tijdens oplopende besmettingen kan – onbedoeld – het signaal afgeven dat de periode met corona afgesloten is”, schrijft minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ernst Kuipers, in een brief aan de Tweede Kamer. Een woordvoerder van verantwoordelijk staatssecretaris Maarten van Ooijen zegt dat overwogen wordt om een moment te kiezen waarop de kans op een nieuwe coronagolf wat kleiner is, zoals bijvoorbeeld het voorjaar.

In maart werd bekendgemaakt dat een speciaal comité met plannen zou komen voor ‘Stilstaan bij Corona’, zoals de herdenkperiode formeel genoemd wordt. De nationale herdenking zou daar onderdeel van worden. Het comité onder leiding van de Friese commissaris van de koning Arno Brok is niet opgeheven, maar de werkzaamheden liggen voorlopig stil.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven