Narcosemiddel gevonden in auto van doodrijder Paolo F.

Breaking: Gruwelijke details carnavalsdrama Strépy uitgelekt

In de auto van de bestuurder die afgelopen zondagochtend in het Belgische dorp Strépy-Bracquegnies inreed op een groep carnavalisten, is een capsule lachgas ontdekt. Dit meldt het Belgische medium Sudinfo.

Het parket van Bergen wil deze informatie vooralsnog niet bevestigen of ontkennen. Advocaat Frank Discepoli, die gister   vraagtekens zette bij het opvolgen van de verkeersregels door de slachtoffers, is er in ieder geval als de kippen bij. Hij zegt dat zijn cliënt absoluut geen lachgas heeft gebruikt ten tijde van het noodlottige ongeval.

Speekseltest

F. moest direct na zijn aanhouding een adem-, speeksel- en bloedtest afleggen. De ademanalyse gaf aan dat de verdachte licht boven het toegestane alcoholpromillage had gedronken. De speekseltest, die wordt gebruikt om drugs te detecteren, was negatief.

De resultaten van het bloedonderzoek worden in de komende dagen verwacht.

Paolo F. Strepy

‘Lachgas moeilijk te detecteren’

Volgens Michaël Hogge van Eurotox, de vereniging van Europese toxicologen, is lachgas enorm moeilijk op te sporen in het bloed. Hogge: ”De speekseltest die door de politie wordt gebruikt, kan eenvoudig gezien niet detecteren. Het product blijft daarnaast niet lang aanwezig in het bloed.”

Niet verboden

”Het gebruik van lachgas is ook niet specifiek verboden voor bestuurders”, aldus woordvoerder Benoît Godart van Vias bij Sudinfo, ”maar het veroorzaakt wel heel kort een zekere staat van dronkenschap, het is dan ook erg gevaarlijk om te rijden terwijl je het hebt ingeademd.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven