Politie inval bij reality-ster Nancy Suurhoff vanwege verkoop doodzieke honden

reality-ster-nancy-suurhoff-verkoopt-doodzieke-en-illegale-honden

In Amsterdam heeft de politie actie ondernomen tegen de onderneming Pomeranian Amsterdam, gerund door reality-ster en TV-persoonlijkheid Nancy Suurhoff, na beschuldigingen van het illegaal verkopen van zieke Pomeranian puppies. De stap volgde op een gedetailleerd onderzoek door de dierenwelzijnsorganisatie House of Animals,

Nancy Suurhoff & illegale hondenimport

De organisatie bracht aan het licht dat Suurhoff klanten misleidde door hen zieke hondjes te verkopen die zij illegaal had geïmporteerd uit landen als Rusland en Polen. De organisatie House of Animals onthulde deze malafide praktijken in een documentaire getiteld ‘Pomeranian Amsterdam: illegale import puppy’s en fraude’, die recent op YouTube werd gepubliceerd.

Het onderzoek van de organisatie resulteerde in een aangifte tegen Suurhoff wegens verschillende strafbare feiten, waaronder de illegale import van dieren, fraude, en het witwassen van geld. De aantijgingen leidden tot een politie-inval bij de onderneming van Suurhoff, waarbij diverse honden in beslag werden genomen.

Onethische fokpraktijken

Het onderzoek toonde onder andere aan dat Suurhoff betrokken was bij onethische fokpraktijken, inclusief het gebruik van methoden voor kunstmatige inseminatie die normaliter alleen door gekwalificeerde dierenartsen mogen worden uitgevoerd.

Klanten die een puppy aanschaften, meldden bovendien dat de dieren vaak werden geleverd zonder de vereiste documentatie, zoals een Europees dierenpaspoort of een correcte registratie, wat de suggestie wekt van grootschalige illegale import. Dit incident werpt een schaduw over de bedrijfsvoering van Suurhoff en benadrukt de noodzaak van strengere controles binnen de huisdierenbranche.

Bekijk de schokkende documentaire hier:

Scroll naar boven