Namen en foto’s mogelijke daders uit Zelzate online gezet: ”Dit zijn ze!”

Namen en foto's mogelijke daders uit Zelzate online gezet: ''Dit zijn ze!''

Een paar dagen geleden schudde België op haar grondvesten, nadat er filmpjes online verschenen waarin te zien was hoe Belgische tieners werden vernederd in Zelzate. De beelden gingen het hele interet over en bereikten zelfs Elon Musk.

Op hun knieën

We keren nog even kort terug naar wat er precies te zien was. In de eerste uitgelekte video was te zien hoe een jongen door een hele groep allochtonen op de kermis werd omsingeld.

Hij werd gedwongen op zijn knieën te gaan, waarbij de jongeren hem opdroegen hun voeten te kussen. Huilend deed hij dat uiteindelijk.

Namen en foto's mogelijke daders uit Zelzate online gezet: ''Dit zijn ze!''

In de tweede video die online gezet werd, zat een klein meisje op haar knieën. Ook zijn werd vernederd. Een meisje stond tegen haar te schreeuwen, en enkele seconden later kreeg ze van achter een harde klap tegen haar hoofd van een jongen.

De beelden hebben tot veel ophef geleid. Niet alleen de lokale autoriteiten reageerden in shock. Ook Elon Musk, de grote baas van X (Twitter), reageerde op de video’s.

Geen maatregelen

Waarnemend burgemeester Luc van Waesberghe geeft aan de beelden gisteren nog niet te hebben gezien en reageert dat de autoriteiten bezig zijn met een onderzoek.

Van Waesberghe benadrukt dat er ‘voorlopig’ geen maatregelen worden getroffen. Hij weet ook niet of het meisje wel uit Zelzate komt.

Foto’s en namen

Op de Belgische website Het Nieuwsblad staat nu een bericht waarin wordt gesteld dat mensen achter de foto’s en namen van de vermoedelijke daders zijn gekomen.

Op Facebook worden deze foto’s en namen inmiddels volop gedeeld. Het gaat om een meisje, dat een van de bendeleden zou zijn. Ook het profiel van een jongen uit Gent wordt veelvuldig gedeeld. Hij wordt ook neergezet als een van de daders.

 

Protest

Morgen en overmorgen staan er in Zelzate stille protesten gepland in Zelzate. Morgen zal het Vlaams Belang aansluiten en woensdag organiseert de groep ‘Diepgang’ een mars.

Scroll naar boven