Nadat zijn vrouw er niet meer is, ontdekt Piet (95) iets wat hij nooit eerder wist

Nadat zijn vrouw er niet meer is, ontdekt Piet (95) iets wat hij nooit eerder wist

Zijn zoon weet ervan. En zijn beste vriend. Voor de rest heeft Piet nog niemand op de hoogte gebracht. Hij weet het zelf ook nog maar net. De 95-jarige Piet Kuiper is er achter gekomen dat hij op mannen valt. Daar heeft hij zijn hele leven over gedaan.

Piet

Tegenover De Gelderlander vertelt Piet over zijn ontdekking. Een jaar geleden kwam hij in contact met het dagblad. Hij had toen een advertentie geplaatst.

Op 94-jarige leeftijd wilde hij nog les gaan geven aan Oekraïense vluchtelingen. In dezelfde periode viel zijn vrouw weg, met wie hij 50 jaar was getrouwd.

‘Veel gebeurd’

Nadat zijn vrouw hem was ontvallen, gebeurde er iets met Piet. Hij had uitgevonden dat hij op mannen viel en wilde graag een contactadvertentie plaatsen. Maar hij wist niet of de tekst wel goed was.

green leaf on persons hand

Klooster

Eerst wil Piet graag tegen over zijn leven vertellen. Hij had priester willen worden en ging op zijn 22e het klooster is. Of hij toen warme gevoelens had voor medebroeders?

”Nee, totaal niet. Ik kon het met twee broeders heel goed vinden, maar dat is niks ongewoons, toch? Het is me wel een keer overkomen dat ik contact had met een vrouw die heel mooi was en die me wat deed.”

Broeder Piet wordt wiskundeleraar, werkt jaren in Zuid-Afrika en komt uiteindelijk terecht in Sassenheim. Daar treed hij uit het kloosterleven: ”Te beklemmend.”

Trudy

Hij ontmoet een vrouw, genaamd Trudy. Hij trouwt met haar, maar het huwelijk is niet altijd goed. ”Mijn vrouw had nooit zin in de daad.”

Dat de twee een kind hebben gekregen, noemt hij een godswonder. ”Met veel gepruts hebben we een kind geschapen”, aldus Piet.

Laptop

Kuiper vond het eigenlijk wel best. Toen hij 80 jaar was, kocht hij zijn eerste laptop. ”Toen ben ik wel p0rno gaan kijken. Ik mocht het niet van mijn vrouw, maar ik had er behoefte aan.”

Piet keek naar hetero’s. ”Maar wat me het meeste opwond, was het andere gat. Heel gek vond ik dat”. zo vertelt hij zonder enige schroom.

slightly opened silver MacBook

Gevoel van vrijheid

Toen Trudy haar laatste adem uitblies, gebeurde er iets met Piet. ”Ik kreeg een gevoel van vrijheid.” En Piet wil van bil. ”Ik had een bijna ontembaar verlangen.”

Hij gaat naar de huisarts en krijgt een dienstverlener die hem inwijd op het gebied van s*ks. ”Want ik wist eigenlijk helemaal niets.”

Dienstverlener Eva adviseert Piet om naar de Regenboog te gaan. Dat is de gaybar in Nijmegen. Er waren bijeenkomsten van homo-organisatie COC.”

Piet wil een man

”En daar gebeurde het. Ik voelde me er meteen heerlijk, fantastisch.” Piet besluit daarna een mannensauna te bezoeken. ”Ik ben een oude man, ze liepen met een boog om me heen.”

Het raakt hem dat hij wordt afgewezen vanwege zijn leeftijd. ”Op vakantie in Spanje zocht een man toenadering, maar toen verdween hij.” In een bar knuffelt hij met een man.

Samenwonen

Piet is op zoek naar liefde. Hij is 95, maar vindt dat hij zichzelf gedraagt als iemand van eind zeventig. In zijn advertentie is hij duidelijk.

”Weduwnaar op leeftijd zoekt man”, met een briefnummer waar mensen kunnen reageren. Hij heeft nu een aantal reacties gekregen.

”Ik zou willen samenwonen met een man. Maar op mijn leeftijd wordt dat lastig. Maar als ik iemand vindt die me regelmatig bezoekt, zou dat fijn zijn.”

Scroll naar boven